Kapital / IZVJEŠTAJI

ASA Abanka Leasing u idućoj godini planira plasirati 50 miliona EUR leasinga

27.06.2008. 11:13 / Izvor: Dnevni list

ASA Abanka Leasing svečano je obilježila prvu godišnjicu poslovanja u BiH. Poslujući s 13 zaposlenih u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, kao jedina domaća leasing kuća, ova banka je tijekom prethodne godine plasirala 20 miliona eura leasinga, a u idućoj godini planiraju plasirati 50 miliona eura.

“Za ovu godinu dana možemo reći da je tvrtka čvrsto stala na svoje noge. Napravili smo respektabilnu leasing kuću koja može pružiti našim klijentima sve usluge koje traže od nas. Na dobrom smo putu da u ovoj godini ostvarimo više od 50 miliona eura leasinga”, istaknuo je direktor ASA Abanka Leasing, Alen Hujić. Želja ove banke je da budu među tri vodeće bankarske kuće u našoj zemlji. ASA Abanka jedna je od mlađih članica ASA Prevent obitelji, koja broji 23 tvrtke i oko 3 300 zaposlenika. Članice grupacije bave se prodajom automobila i autodijelova, uslugama iz informacijskih tehnologija, savjetovanja i financija. Uz to i proizvode autodijelove, kožne presvlake i sigurnosnu opremu.

Sarajevski kanton je nedavno dodijelio plaketu ASA Holdingu za izuzetan doprinos u razvijanju tržišta i prodaji automobila. Superbrands ekspertno vijeće za BiH izabrali su također ASA Prevent grupaciju kao domaći superbrand. Grupacija je prisutna na našem tržištu od 1996. i počeli su s prodajom automobila i rezervnih dijelova, te rent-a-carom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital