Kapital / BANKARSTVO

ASA Banka dobitnik nagrade "Zlatni BAM"

17.09.2021. 14:58 / Izvor: Akta.ba

ASA Banka ovogodišnji je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM u kategoriji za najveći rast depozita i kredita, koju dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke&Biznis".

Tradicionalna dodjela bankarskih priznanja se organizuje već 19. godinu na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.

"Ova prestižna nagrada potvrđuje da je uprkos svim izazovima uzrokovanih globalnom pandemijom, ASA Banka ostvarila izvrsne poslovne rezultate i potvrdila kontinuitet rasta u svim segmentima poslovanja. Ovaj uspjeh je rezultat naše fleksibilnosti i prilagođavanja potrebama klijenata a posebno zadovoljstvo je činjenica da nas sve više klijenata prepoznaje kao sigurnog i pouzdanog partnera, cijeneći upravo ove pogodnosti koje saradnja sa domaćom bankom donosi. Na ovaj način, zajedno s našim predanim timom i vjernim klijentima, gradimo uspjeh na bh. tržištu", izjavio je predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić, dobitnik prošlogodišnjeg priznanja Zlatni BAM u kategoriji "Uspješan mladi menadžer u bankarstvu".

ASA Banka se pozicionirala kao vodeća banka u kategoriji rasta depozita u 2020. godini s najvećim zabilježenim rastom depozita na tržištu BiH od 19,67%, te kredita 9,32% i tako nastavila kontinuitet svojih poslovnih uspjeha iz godine u godinu.

"I u 2021. godini nastavili smo nizati odlične rezultate. Tokom prvih 7 mjeseci, ASA Banka je zabilježila rast aktive od 1,8% u odnosu na 2020. godinu. Rast kreditnog portfolija iznosi 7,5% u odnosu na prethodnu godinu, dok rast depozita klijenata iznosi 1,5%. Isti trend je zabilježen i u drugim segmentima poslovanja, što predstavlja značajan rast u cjelosti", kazao je Samir Mustafić i dodao kako je trenutni strateški proces pripajanja Vakufske banke jedan u nizu poslovnih poteza na jačanju ASA Banke. Ovo će biti dodatna snaga u ispunjenju misije Banke, da postane vodeća domaća banka na bh. tržištu.

"Pripajanje Vakufske banke će nas dodatno osnažiti, a pored stabilne baze novih klijenata, doprinijeti i dodatnoj zastupljenosti Banke na bh. tržištu kroz poslovnu mrežu, koja će brojati 38 poslovnih jedinica. Dodatno, aktiva Banke će iznositi preko 990 miliona KM, a prati je i snažna opredijeljenost prema prelasku praga od jedne milijarde. Ispunjenje obećanja da nećemo stati podržavati bh. privredu, najbolje oslikavaju pokazatelji našeg poslovanja i činjenica da smo daleko iznad tržišnih okolnosti ubrizgali dodatna sredstva u bh. ekonomiju, a to je ova nagrada i potvrdila", rekao je Mustafić.

Snažna domaća banka igra važnu ulogu za bankarsko tržište, dok je istovremeno i bitan faktor napretka ekonomije zemlje, u kontekstu odgovora na potrebe rasta i razvoja lokalne privrede.

"Zajedno jačamo bh. tržište", ASA Banka.

PODIJELI:

TAGOVI:

ASA BANKA

ZLATNI BAM

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital