ASA Prevent Group najpoželjniji poslodavac - Generalni direktor Nihad Imamović primio priznanje na sajmu PosaoFest

16.05.2008. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
ASA Prevent Group najpoželjniji poslodavac - Generalni direktor Nihad Imamović primio priznanje na sajmu PosaoFest

ASA Prevent Group je najpoželjniji poslodavac u Bosni i Hercegovini u kategoriji Proizvodno-prodajni sektor po izboru posjetitelja portala Posao.ba.

Priznanja najpoželjnijim poslodavcima uručio je portal Posao.ba tokom sajma Posao Fest, a u ime grupacije priznanje je primio generalni direktor Nihad Imamović. Grupacija je jedna od pet kompanija koja je najpožaljniji poslodavac u kategoriji Proizvodno-prodajni sektor.

ASA Holding, koja se bavi zapošljavanjem radnika u ime svih članica ASA Group i Preventa, te korporativnim komunikacijama i marketingom, predstavila je tokom sajma članice grupacija i rezulatate ostvarene od 1995. godine kada je pokrenuto poslovanje sa četiri uposlenika.

Članice ASA grupacije su orijentisane na prodaju proizvoda i usluga, te poslovni, finansijski i IT konsulting.

Prevent grupaciju čine članice koje se primarno bave preradom i proizvodnjom proizvoda iz oblasti tekstilne i kožarske industrije, kao i proizvodnjom automobilskih dijelova i zaštitne opreme. Članice ASA-e i Preventa danas zapošljavaju skoro 3,300 radnika.

"Naše poslovno opredjeljenje je privlačenje i zadržavanje najboljih i najsposobnijih ljudi", kaže Suzana Tihi-Babić, rukovodilac sektora za ljudske resurse.

"Ne postoje idealni zaposlenici. Naš zadatak je da identifikujemo najbolje kandidate za odgovarajuće pozicije unutar grupacija. Ovakvi festivali su idealne prilike da osvježimo naše baze podataka potencijalnih zaposlenika".

ASA i Prevent grupacije sarađuje sa portalom Posao.ba od 2007. godine kada su partnerski organizovali Prvu BH konferenciju o ljudskim resursima, gdje su predstavljene prednosti kvalitetnog rukovođenja prilikom pronalaženja, zapošljavanja i stimulisanja radnika odgovarajućih vještina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital