Azijska tržišta: Indeksi pali, strahuje se od povećanja kamatnih stopa

05.04.2021. 12:49 / Izvor: HINA
Azijska tržišta: Indeksi pali, strahuje se od povećanja kamatnih stopa

Azijske dionice i valuta tržišta u nastajanju su u ponedjeljak bilježila niži trend trgovine jer snažni podaci o radnim mjestima u SAD-u zabrinjavaju da bi Federalne rezerve mogle povisiti kamatne stope.

Azijske dionice i valuta tržišta u nastajanju su u ponedjeljak bilježila niži trend trgovine, jer snažni podaci o radnim mjestima u SAD-u zabrinjavaju da bi Federalne rezerve mogle povisiti kamatne stope prije nego što je naznačeno.

Indijske dionice najviše su pale, za 0,8%, kao i broj novih dnevnih slučajeva COVID-19 premašio je 100.000 za prvi put, dok su se u Indoneziji gubici povećali na manje nego pola posto. Tržišta u Australiji, Hong Kongu, Tajvanu kao i kineske burze danas su zatvorene.

"Budući da je Europa danas na odmoru, količine će se brzo smanjivati danas popodne u Aziji", rekao je Jeffrey Halley, azijski analitičar za pacifičko tržište.

Dolar je bio stabilan u ponedjeljak i prinosi desetogodišnje američke obveznice bili su ispod prošlotjednog vrhunca od 14 mjeseci.

U petak je objavljeno da je u ožujku broj zaposlenih u SAD-u porastao za 916.000, gotovo dvostruko više nego mjesec dana prije i znatno više nego što su analitičari očekivali.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital