Banca Intesa traži od Zvijezde isplatu 15,39 milijuna eura

19.09.2017. 13:29 / Izvor: seebiz.eu
Banca Intesa traži od Zvijezde isplatu 15,39 milijuna eura

Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovi danog jamstva za obvezu Agrokora d.d.

Banca Intesa A.D. Beograd pokrenula je parnični postupak protiv Zvijezde pred Privrednim sudom u Beogradu, obavijestili su danas iz te kompanije iz sustava Agrokora.

Parnica je pokrenuta radi isplate po osnovi danog jamstva za obvezu Agrokora d.d., preuzetu za kredit iz studenoga prošle godine u visini 15,39 milijuna eura. 

Izvanredna uprava Agrokora je prošloga tjedna objavila informaciju o statusima svih parničnih i ovršnih postupaka koji se trenutno vode protiv Agrokora i povezanih kompanija u Hrvatskoj, te Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Engleskoj. U toj informaciji je također objavljeno da je Banca Intesa pokrenula postupak naplate duga  protiv Zvijezde, ali i Konzuma, Jamnice, Agrokor Trgovine i PIK-a Vrbovec, ali nisu objavljeni iznosi jamstava. 

Također je objavljeno da je Banca Intesa podnijela prijedlog za određivanje privremene mjere u pogledu udjela u tvrtki Idea kojeg drži Konzum, a na koje Izvanredna uprava priprema odgovor.

Banca Intesa je pokrenula i ovršni postupak protiv Agrokora nad njegovim udjelom u tvrtkama Dijamant, KRON, M-Profil SPV, i Nova Sloga, a izvanredna uprava je uložila prigovor i u ovom postupku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital