Kapital / BH BERZE

Banja Luka: Seminar Atinske i Banjalučke berze - Od 21. do 24. septembra 2009. godine

18.09.2009. 13:43 / Izvor: Banjalučka berza

U organizaciji Atinske berze i Banjalučke berze, u prostorijama Privredne komore RS u Banjoj Luci, od 21. do 24. septembra 2009. godine će se održati seminar u cilju edukacije učesnika na tržištu kapitala Republike Srpske.

Teme seminara su vezane za upravljanje portfeljom, korporativno upravljanje, odnose sa investitorima, te tehnička i fundamentalna analiza cijena akcija. Na seminaru će prisustvovati preko 60 predstavnika brokerskih kuća – članova Banjalučke berze, društava za upravljanje investicionim fondovima, preduzeća na službenom berzanskom tržištu i predstavnika institucija tržišta kapitala.

Predavači na seminaru su predstavnici Atinske berze.

Seminar se organizuje u okviru zajedničkog projekta Atinske i Banjalučke berze "X-net", koji za cilj ima regionalno povezivanje tržišta kapitala sedam zemalja. Projekat će stvoriti infrastrukturne pretpostavke koje olakšavaju brokeskim kućama iz Republike Srpske da trguju na berzama u regionu kao i brokerskim kućama iz regiona da preko brokerskih kuća iz Republike Srspke mogu lakše da trguju na Banjalučkoj berzi.

"X-net" projekat će povećati međunarodnu vidljivost tržišta Banjalučke berze, te će inostranim investitorima olakšati investiranje na tržište kapitala Republike Srpske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital