Tanye Splajt Brainović: Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju

Kapital / BANKARSTVO

Tanye Splajt Brainović: Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju

Izvršna direktorica ljudskih resursa Addiko Grupe, Tanye Splajt Brainović učestvovala je na nedavno održanoj Konferenciji za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga.

24.06.2021. 13:59 / Izvor: Akta.ba

Izvršna direktorica ljudskih resursa Addiko Grupe, Tanye Splajt Brainović učestvovala je na nedavno održanoj Konferenciji za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga, na kojoj je održala prezentaciju na temu "Naš put prema različitosti i inkluzivnosti u radnom okruženju".

Samo banke s dovoljno žena na vodećim pozicijama mogu osvojiti rastuće žensko tržište - poruka je 3. Konferencije za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, u okviru koje je prezentirano kako izgleda karijera žene u bankarstvu i šta sve taj sektor može ponuditi ženama.  

"U 2020. godini Addiko Grupa je implementirala politiku raznolikosti i uključenosti s ciljem da izgradi radno okruženje na tim temeljima i na njima ostvari konkurentnu prednost u poslovanju. Jedan od rezultata je i povećanje zastupljenosti žena u Nadzornom odboru s 25% na 31% nakon fokusiranog zapošljavanja i razvoja", istakla je Splajt – Brainović u svom izlaganju.  

Ona je podijelila iskustva i lekcije iz ovog značajnog projekta i svoje dugogodišnje karijere, a koje su našle na vrlo pozitivnu reakciju učesnika i učesnica konferencije. 

Kroz prezentaciju Tanya je predstavila i konkretne projekte po kojima se Addiko banka izdvaja i pokazuje opredjeljenost za različitost i inkluziju, među kojima je Ženska Mentorska Mreža, nedavno pokrenuti mentorski program za žene u Bosni i Hercegovini, uvođenje certifikata Mamforce i Dadforce, uvođenje mjerenja za zapošljavanje po kriteriju različitosti, priprema budućih ženskih lidera za potencijalne pozicije i drugi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital