Mastercard imenovala Amira Trokića na poziciju direktora za poslovni razvoj za tržište BiH

05.10.2021. 11:23 / Izvor: Akta.ba
Mastercard imenovala Amira Trokića na poziciju direktora za poslovni razvoj za tržište BiH

Amir Trokić ima bogato iskustvo rada u kompaniji Mastercard još od 2010. godine.

Od 1. oktobra 2021. godine Amir Trokić, dosadašnji Account Director u kompaniji Mastercard, preuzima još jednu poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine i svojoj dosadašnjoj poziciji pridodaje i poziciju direktora za poslovni razvoj u kompaniji Mastercard. 

Amir Trokić ima bogato iskustvo rada u kompaniji Mastercard još od 2010. godine kada se priključio kompaniji u Bosni i Hercegovini. U okviru svoje dodatne pozicije, Amir će se baviti razvojem strateških partnerstava u privatnom i javnom sektoru, kroz implementaciju savremenih tehnologija kao što su mobilna plaćanja, e-commerce rješenja, kao i rješenja iz oblasti cyber bezbjednosti i digitalnog identiteta.

"Mastercard je globalna tehnološka kompanija koja posluje u industriji plaćanja. Naša misija je da povežemo i pokrenemo inkluzivnu, digitalnu ekonomiju koja koristi svima, svuda, čineći transakcije sigurnim, jednostavnim, pametnim i pristupačnim. Koristeći sigurne podatke i mreže, partnerstva i strast, naše inovacije i rješenja pomažu pojedincima, finansijskim institucijama, vladama i preduzećima da ostvare svoj najveći potencijal. Naš koeficijent pristojnosti, ili DQ, pokreće našu kulturu i sve što radimo unutar i izvan naše kompanije. Sa vezama u više od 210 zemalja i teritorija, gradimo održiv svijet koji otključava neprocjenjive mogućnosti za sve", kazali su iz Matercarda.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital