UniCredit

Kapital / BANKARSTVO

UniCredit u BiH tržišni lider i najbolji pružatelj usluga transakcijskog poslovanja

UniCredit u Bosni i Hercegovini i ove godine je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2021.

08.11.2021. 10:20 / Izvor: Akta.ba

UniCredit u Bosni i Hercegovini i ove godine je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2021. godinu. U istoimenom istraživanju UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera.

Osim liderske pozicije u Bosni i Hercegovini, UniCredit je također prepoznat kao najbolji pružalac usluga u još osam zemalja, uključujući Italiju, Njemačku i Austriju, te je zadržao dugogodišnu poziciju tržišnog lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i u još devet zemalja u kojima djeluje.

Euromoney istraživanje o transakcijskom poslovanju, sprovodi se svake godine i identifikuje vodeće pružaoce na tržištu, s najboljim proizvodima i uslugama u okviru transakcijskog poslovanja, a ove godine u okviru istraživanja prikupljeno je više od 27.000 odgovora od nefinancijskih institucija.

Komentarišući rezultate, Riccardo Madinelli, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit-a za srednju i istočnu Europu, izjavio je: "Izuzetno sam ponosan što smo i ove godine prepoznati kao najbolji pružalac usluga u poslovima upravljanja gotovinom u ovoj regiji. Rezultati ankete odražavaju ne samo vrijednost koju su generisala naša rješenja, već i ogroman trud i posvećenost svih kolegica i kolega koji rade u poslovnom području globanog transakcijskog bankarsva u našim bankama u centralnoj i istočnoj Europi!”

Rezultati prate godinu snažnih ulaganja u različite aspekte UniCreditove platforme za transakcijsko poslovanje, uključujući inovacije kao što su rješenje IBAN čekova za pred-validaciju plaćanja, SWIFT Go za trenutna prekogranična plaćanja i digitalno potpisivanje dokumenata putem kojih Grupa nastoji biti predvodnik u bankarskim trendovima i optimizirati digitalne alate, zadržavajući sposobnost agilne reakcije na potrebe klijenata koje se neprestano mijenjaju. 

Danijela Šimić, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank d.d. Mostar ovom prilikom je izjavila: "Neizmjerno smo ponosni na postignuća banke, kojima kontinuirano dokazujemo našu panevropsku pokrivenost i sposobnost da podržimo klijente svih vrsta i veličina. Već duži vremenski period svjedočimo o jačini našeg duha i spremnosti za suradnju, kao i stručnost i posvećenost naših timova kako bi naši klijenti uspješno nastavili svoje poslovanje, naročito u ovom, i dalje neizvjesnom periodu, te kako bismo pružali najbolje usluge transakcijskog poslovanja."

Aleksandar Đajić, direktor Tržišta i Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredit Bank a.d. Banja Luka je dodao: "Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane posvećenosti da svojim klijentima pružimo uslugu i proizvode najvišeg kvaliteta koji će adekvatno odgovoriti na njihove potrebe. Oslanjajući se na snagu međunarodne mreže UniCredit-a, kojoj pripada i UniCredit u BiH, nastojimo razvijati proizvode koji će olakšati i unaprijediti poslovanje naših klijenata, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu."

Izvanredan rezultat UniCredit-a u ovogodišnjem istraživanju pridružuje se listi nagrada u okviru Globalnog transakcijskog bankarstva, među kojima su nedavna priznanja za "Najbolju banku za transakcijske usluge u zapadnoj Evropi" u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost u 2021. godini, kao i Magazina The Banker za transakcijsko poslovanje u 2021. godini. U segmentu proizvoda, UniCredit je također proglašen za "Najbolju banku za upravljanje likvidnošću u centralnoj i istočnoj Evropi za 2021. godinu" i "Najbolju banku za upravljanje trezorima i gotovinom u Njemačkoj i Italiji u 2021. godini" od strane Global Finance časopisa.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital