Režije na klik - Nova usluga u ponudi Raiffeisen banke

Kapital / BANKARSTVO

Režije na klik - Nova usluga u ponudi Raiffeisen banke

Da bi račun bio plaćen dovoljna je samo potvrda klijenta.

05.06.2018. 10:18 / Izvor: Akta.ba

"Dinamična svakodnevnica, obaveze i užurbani tempo života, nam ostavljaju sve manje vremena da radimo stvari koje volimo. Cijeneći vrijeme naših klijenata uveli smo Režije na klik, uslugu koja štedi vrijeme obzirom da omogućava plaćanje režijskih računa korištenjem unaprijed popunjenih naloga samo uz potvrdu klijenta. Ovo je samo još jedna od naših usluga u domenu praćenja digitalizacije i tehnoloških inovacija", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da je usluga Režije na klik dostupna u okviru aplikacije Internet bankarstvo za fizička lica te Raiffeisen bankarstva na Viberu.

Aktivacija usluge je jednostavna i vrši se jednokratno unošenjem šifre potrošača koja se nalazi na režijskom računu. Nakon što se klijent registruje za uslugu, Banka će za svaki naredni račun pripremiti nalog koji je unaprijed popunjen svim potrebnim podacima. Dakle, prilikom logovanja u aplikaciju, Banka će klijentu dospjele režijske račune prikazati u formi naloga. Da bi račun bio plaćen, neophodno je da klijent u okviru aplikacije samo kroz jedan klik potvrdi pomenuti nalog. Aktivacijom usluge Režije na klik ne mijenja se trenutni način isporuke režijskih računa za korisnika usluga.

Usluga Režije na klik trenutno je dostupna za račune JP Elektroprivreda BiH. Džemo Borovina, izvršni direktor Sektora za snabdijevanje i trgovinu EPBiH je naglasio: "Svjedoci smo digitalne transformacije kroz koju prolazi i BiH, te da EPBiH nastoji biti aktivan učesnik u ovom procesu. Ulažemo znatne napore u modernizaciju snabdijevanja kupaca električnom energijom i želimo ohrabriti naše kupce da nam se pridruže na tom putu. Sretni smo što sada možemo obezbijediti jednostavnije opcije plaćanja računa za električnu energiju i za klijente Raiffeisen banke koja je pionir u mnogim segmentima digitalizacije."

Dodatna pogodnost za korisnike usluge Režije na klik koji se registruju za uslugu e-račun JP Elektroprivreda BiH do 09.05.2019. godine je besplatno plaćanje računa u periodu od godinu dana. Navedeno znači da će povrat naknade za transakciju biti izvršen na račun klijenta tokom narednog mjeseca.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 98 poslovnica pruža usluge za preko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital