BBI banka i Grad Zenica osigurali povoljnu finansijsku liniju za privrednike

21.05.2020. 11:35 / Izvor: Akta.ba
BBI banka i Grad Zenica osigurali povoljnu finansijsku liniju za privrednike

Uskoro će u dnevnim novinama biti objavljen i javni poziv privrednicima da apliciraju za ova povoljna sredstva.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i član Uprave BBI banke Emir Čehajić potpisali su ugovor za formiranje povoljne finansijske linije za privredne subjekte koji posluju na području ovog grada. Riječ je o zajedničkom projektu kojim je osigurana finansijska linija u iznosu većem od 15 milona KM. Zahvaljujući subvenciji Grada Zenica, kompanije registrovane na području Grada, mala i srednja preduzeća, sredstva iz ove linije mogu realizovati u BBI banci po veoma povoljnoj, subvencioniranoj stopi od 0,45 – 1,45% u zavisnosti od perioda trajanja finansiranja.

Korisnici sredstava mogu biti obrti, mikro, mala i srednja preduzeća sa sjedištem na području Grada Zenice. Namjena sredstava je za obrtna sredstva, trajna obrtna sredstva, opremu i investicije.

"Realizacijom ove mjere omogućavamo privrednicima da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima. Grad Zenica je u potpunosti obezbijedio subvencioniranje profitne marže. Riječ je o konkretnoj podršci našim privrednicima. Stoga bih iskoristio priliku da pozovem privrednike da iskoriste ponuđenu pogodnost i prijave se na javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava", rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da Grad Zenica poduzima niz mjera za podsticaj privredi, kako bi se povećao broj radnih mjesta i zaustavio odlazak mladih ljudi iz Zenice.

"Ovaj model saradnje BBI banka već primjenjuje i u drugim općinama i kantonima širom države i pokazao se kao veoma uspješan. U ovim izazovnim vremenima važno je da poduzetnicima ponudimo olakšice kako bi nastavili razvijati kapacitete i održali broj zaposlenih. Do sada smo implementirali ili je u toku realizacija  više od 30 linija za privredne subjekte. Ugovorom koji smo potpisali predviđeno je 15.050.000  KM za male privrednike naročito za razvojne projekte koji mogu donijeti novu vrijednost", izjavio je Emir Čehajić, član Uprave BBI banke.

Uskoro će u dnevnim novinama biti objavljen i javni poziv privrednicima da apliciraju za ova povoljna sredstva.

Maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja je 400.000,00 KM.

Zainteresirani privrednici za sve detaljnije informacije o subvencioniranoj liniji mogu dobiti u filijali BBI banke u Zenici ili putem mail adrese corporate@bbi.ba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital