Berze: Počeo projekt integracije regionalnih tržišta

20.05.2014. 14:16 / Izvor: Business.hr
Berze: Počeo projekt integracije regionalnih tržišta

Zagrebačka, Bugarska i Makedonska burza utemeljile su zajedničko društvo sa sjedištem u Makedoniji s ciljem stvaranja regionalne infrastrukture potrebne za trgovanje društvima uvrštenima na te tri burze.

Zagrebačka, Bugarska i Makedonska burza utemeljile su zajedničko društvo sa sjedištem u Makedoniji s ciljem stvaranja regionalne infrastrukture potrebne za trgovanje društvima uvrštenima na te tri burze, priopćeno je jučer iz Zagrebačke burze.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić ističe kako već neko vrijeme razmatraju opcije kojima bi povećali vidljivost i učinkovitost svojih tržišta te se ovaj vid suradnje pokazao logičnim rješenjem.

"Zadovoljni smo što je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna poduprijeti projekt raspoloživim donacijskim fondovima za projekte usmjerene razvoju tržišne infrastrukture. Vjerujemo da ćemo prvi sporazum o potpori potpisati za nekoliko tjedana, a potom i konačni sporazum o projektu", izjavila je Gažić.

Direktor Makedonske burze Ivan Šteriev ističe kako će suradnja omogućiti ulagateljima jednostavniji pristup tržištima triju zemalja, a nadaju se i da će se u budućnosti projektu pridružiti i druge regionalne burze.

Također, težimo privlačenju ulagatelja na regionalnoj osnovi. Jednostavnost, učinkovitost i angažman svih uključenih strana jamči uspješnost ovog projekta, zaključio je direktor Bugarske burze Ivan Takev.

Sljedeći korak u razvoju projekta kreiranje je tehničkog rješenja platforme za prosljeđivanje burzovnih naloga, čija je realizacija predviđena za sljedeću godinu, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital