Bingo planira preuzeti stopostotno vlasništvo nad konjičkim Unevitom

06.03.2017. 11:18 / Izvor: Akta.ba
Bingo planira preuzeti stopostotno vlasništvo nad konjičkim Unevitom

Ponuđač nema namjeru promjene dosadašnje politike zapošljavanja, te ima za cilj da radnici ciljnog društva i radnici ponuđača imaju ravnopravni status

Bingo planira kupiti preostale dionice kompanije Unevit iz Konjica. Oni trenutno posjeduju 55 posto redovitih dionica emitenta. Dionički kapital emitenta u iznosu od 4.540.850,00 KM se sastoji od ukupno 363.268 redovnih dionica klase ES nominalne vrijednosti 12,50 KM, navedeno je u ponudi za preuzimanje. 

U pozivu je navedeno da se ponuđač obvezuje da će  kupiti svaku dionicu emitenta koja daje pravo glasa u Skupštini kompanije pod propisanim uvjetima i u uvjetima utvrđenim u ovoj ponudi.

U ponudi za preuzimanje se navodi da je cilj kupovine preostalih dionica stjecanje 100-postotnog vlasništva u ovoj kompaniji u roku trajanja ponude za preuzimanje, te upravljanje društvom u pravcu njegovog daljeg razvoja i jačanja te povećanje njegove poslovne aktivnosti.

''Ponuđač nema namjeru promjene dosadašnje politike zapošljavanja, te ima za cilj da radnici ciljnog društva i radnici ponuđača imaju ravnopravni status'', navodi se u ponudi.

Posjetimo, Bingo je u siječnju/januaru ove godine kupio 55 posto dionica ove kompanije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital