Bosch ulaže 60 milijuna eura u širenje mađarskog pogona

11.02.2016. 13:19 / Izvor: Bankamagazin
Bosch ulaže 60 milijuna eura u širenje mađarskog pogona

Grupa Bosch, njemački dobavljač opreme za automobilsku industriju, uložit će 19 milijardi forinti (60 mil. eura) u proširenje svog mađarskog pogona u Hatvanu, u istočnoj Mađarskoj.

Grupa Bosch, njemački dobavljač opreme za automobilsku industriju, uložit će 19 milijardi forinti (60 mil. eura) u proširenje svog mađarskog pogona u Hatvanu, u istočnoj Mađarskoj. Gotovo četvrtina investicije bit će financirana iz državnog proračuna, najavio je mađarski ministar vanjskih poslova Péter Szijjártó na konferenciji za novinare održanoj u srijedu.

Szijjártó je rekao da bi projekt trebao otvoriti oko šest stotina novih radnih mjesta, a država će ga poduprijeti s 4,7 milijardi forinti (15 mil. eura) nepovratne potpore, navodi mađarska izvještajna agencija MTI.

Bosch će ovom investicijom stvoriti uvjete za proizvodnju visokotehnoloških proizvoda poput središnjih kontrolnih jedinica za nove generacije električnih i hibridnih vozila, nove vrste radara  srednjeg i dugog dometa te različitih vrsta senzora, dodao je ministar Szijjártó, navodi agencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital