Bosna Sunce osiguranje preuzelo Zovko osiguranje

15.11.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Bosna Sunce osiguranje preuzelo Zovko osiguranje

Bosna-Sunce Osiguranje d.d. ovom je akvizicijom napravilo značajan iskorak u širenju poslovanja i jačanju pozicije na tržištu osiguranja u BiH.

Bosna Sunce Osiguranje d. d. potpisalo je ugovor o kupnji Zovko osiguranja d.d. Žepče i postalo 100-postotni vlasnik tog osiguravajućeg društva.

Slijedi postupak pripajanja Društva, koje je na tržištu FBiH u 2016. godini zauzimalo peto mjesto u neživotnim osiguranjima s cca. 20 miliona KM premije i četvrto mjesto po broju AO polica s ugovorenih cca. 60.000 polica.

Zovko osiguranje d.d. osnovano je 2000. godine te je tokom godina bilježilo kontinuiran rast poslovanja, pa tako danas ima 13 podružnica i 73 prodajna mjesta u cijeloj BiH.

Bosna-Sunce osiguranje d.d. ovom je akvizicijom napravilo značajan iskorak u širenju poslovanja i jačanju pozicije na tržištu osiguranja u BiH.

Provođenjem odluke o pripajanju, društvo Zovko Osiguranje d.d. Žepče će se pripojiti društvu slijedniku Bosna Sunce Osiguranje d.d. Sarajevo prijenosom cijele svoje imovine, prava i obaveza na društvo slijednika bez provođenja postupka likvidacije, a društvo slijednik će preuzeti imovinu, prava i obaveze pripojenog društva i time postati sukcesor pripojenog društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital