Kapital / IZVJEŠTAJI

Budžetski prihodi veći za 26,6 odsto od rashoda

28.09.2018. 09:54 / Izvor: SRNA

Skupština opštine Vukosavlje usvojila je danas konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za šest mjeseci ove godine, prema kojem su ostvareni budžetski prihodi od 1.430.962 KM i veći su od rashoda za 380.641 KM ili 26,6 odsto.

Načelnik opštine Vukosavlja Borislav Rakić rekao je da polugodišnji prihodi i primici čine 45,7 odsto od budžeta planiranog u ovoj godini u iznosu od 3.131.017 KM.

"Vlada Republike Srpske ispunila je sva obećanja prema ovoj opštini", rekao je Rakić i naglasio da je dobrom stanju u budžetu doprinijela i opštinska administracija profesionalnim radom i domaćinskim trošenjem sredstava.

On je napomenuo da su završeni brojni projekti, nekoliko je u fazi relizacija, a do kraja godine biće realizovani infrastukturni projekti u nekoliko mjesnih zajednica.

Rakić je naveo i da su raspisani tenderi za asfaltiranje puteva dužine oko 3.000 metara, vrijednosti 350.000 KM u mjesnim zajednicama Vukosavlje, Jošava, Gnionica i Jezero.

"Žao mi je što nije uspio tender za izgradnju zgrade administrativnog centra za koji su planirana sredstva od oko 300.000 KM", rekao je Rakić.

Za konsolidovani izvještaj glasali su svi odbornici koji su, jednoglasno podržali i iinformacije o provođenju socijalne i zdravstvene zaštite u Vukosavlju, o stanju infrastrukturnih objekata, o upisu učenika u ovoj školskoj godini i o postignutom uspjehu učenika na kraju školske 2017/2018. godine u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" i Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla".

U informaciji Osnovne škole navedeno je da od kupno 298 učenika razred nije završilo 10 učenika od kojih četiri nisu ocijenjena, pet je tokom školovanja promijenilo adresu stanovanja, a jedan učenik ponavlja razred. Prosječna ocjena na kraju školske godine bila je 3,67.

"Srednjoškolski cenar prošle godine obrazovao je ukupno 103 učenika, od kojih tri nisu završila razred", navedeno je u informaciji Centra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital