Kapital / BANKARSTVO

ČaRobni kredit - novi proizvod u ponudi Raiffeisen banke

Raiffeisen banka je svoju ponudu proizvoda i usluga obogatila vrstom robnog kredita pod nazivom ČaRobni kredit. Riječ je o kreditu za kupovinu roba i usluga kod trgovaca sa kojima Banka ima sklopljen ugovor.

04.09.2014. 10:55 / Izvor: eKapija.ba

Raiffeisen banka je svoju ponudu proizvoda i usluga obogatila vrstom robnog kredita pod nazivom ČaRobni kredit. Riječ je o kreditu za kupovinu roba i usluga kod trgovaca sa kojima Banka ima sklopljen ugovor.

"ČaRobni kredit je jedinstven proizvod na našem tržištu. Njegova posebna pogodnost je to što klijentima omogućava da, bez dolaska u Banku, brzo i jednostavno, na licu mjesta kod trgovca, završe kompletnu proceduru, od podnošenja dokumentacije do realizacije kredita. Trgovce kod kojih je moguće realizovati ovaj kredit klijenti mogu prepoznati po posebno osmišljenom brendingu u vidu naljepnica na ulaznim vratima, te drugih materijala sa upečatljivim vizualom ovog kredita, koji su raspoređeni unutar prodajnog objekta", izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke.

Naime, da bi klijent aplicirao za ČaRobni kredit, potrebno je da kod trgovca odabere željeni proizvod ili više njih, te da na licu mjesta obavijesti trgovca da predmetni proizvod želi kupiti uz ČaRobni kredit Raiffeisen banke. Također, klijent treba trgovcu dostaviti isključivo kopiju lične karte, koja ne mora biti ovjerena, te popuniti i potpisati zahtjev koji može dobiti direktno kod trgovca. Nakon što Banka odobri kredit, trgovac s klijentom zaključuje ugovor, nakon čega klijent može preuzeti kupljeni proizvod.

Kredit je klijentima dostupan u iznosu do 3.000 KM uz rok otplate do 3 godine, bez naknade za obradu kredita, te bez naknade za vođenje kreditnog računa. Također, omogućeno je i kreditiranje penzionera do 75. godine starosti.

Zainteresovani za ČaRobni kredit sve dodatne informacije mogu dobiti u najbližoj poslovnici Raiffeisen banke, na web stranici Banke www.raiffeisenbank.ba, te kod trgovaca.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital