Češka J&T banka dokapitalizirat će Vaba banku

12.05.2014. 13:27 / Izvor: Business.hr
Češka J&T banka dokapitalizirat će Vaba banku

Glavna skupština varaždinske Vaba banke potvrdila je danas odluku o dokapitalizaciji od strane češke J&T banke u iznosu od 75 milijuna kuna, izvjestili su iz te banke.

Glavna skupština varaždinske Vaba banke potvrdila je danas odluku o dokapitalizaciji od strane češke J&T banke u iznosu od 75 milijuna kuna, izvjestili su iz te banke.

"Glavna skupština potvrdila je odluku o smanjenju temeljnog kapitala radi unošenja u rezerve kapitala banke kao i odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica ulozima u novcu na iznos od 128.585.400 kuna, uplatom 75 milijuna kuna od strane češke J&T banke, a sukladno prethodno danoj ponudi za dokapitalizaciju", navodi se u priopćenju banke.

Prepoznavši prednosti koje Banci za daljnji rast i razvoj znači dolazak novog kapitalno snažnog investitora kao i važnost što brže provedbe procesa dokapitalizacije, Glavna skupština prihvatila je predloženo izvješće Uprave o razlozima za isključenje prava prvenstva dioničarima Vaba banke pri upisu novih dionica.

Također je prihvaćena i odluka o izmjeni statuta banke kao i odluka o odobravanju daljnjeg stjecanja dionica od strane češkog investitora bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Za članove Nadzornog odbora na razdoblje od četiri godine potvrđeni su Patrik Tkač, Igor Kovač i Juraj Lalik iz Slovačke kao i Ivo Enenkl iz Češke.

Iako su sve odluke prihvaćene, društvo Validus u stečaju glasovalo je protiv svih predloženih odluka te ujedno najavilo i pobijanje odluka pod točkama 2.,3. 4. i 5. dnevnog reda, navodi se u priopćenju Vaba banke.

Riječ je o odlukama o smanjenju temeljnog kapitala, povećanju temeljnog kapitala, izmjeni statuta Banke i odluci o odobravanju stjecanja dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.

Također se ističe kako su danas potvrđenom dokapitalizacijom osigurani potrebni uvjeti za budući rast i razvoj te daljnje učvršćivanje položaja Vaba banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital