Coca-Cola, Nectar i Nestle zainteresirani za Radensku

24.10.2013. 14:07 / Izvor: seebiz.eu
Coca-Cola, Nectar i Nestle zainteresirani za Radensku

Prema neslužbenim informacijama, Coca Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), Nestle i srpski Nectar potencijalno su zainteresirani za kupnju slovenskog proizvođača mineralne vode i sokova.

Prema neslužbenim informacijama, Coca Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), Nestle i srbijanski Nectar potencijalno su zainteresirani za kupnju slovenskog proizvođača mineralne vode i sokova.

Pivovarna Laško, vlasnik Radenske, očekuje prodaju Radenske u prvom dijelu iduće godine. Naime, kompanija očekuje zaprimanje neobvezujućih ponuda u studenom, dok bi obvezujuće ponude trebale biti primljene tijekom siječnja.

Kao i Pivovarnu Laško i Radensku opterećuje težak teret dugova povezanih uglavnom s ulaganjima u dionice Mercatora, Dela i Premogovnika Velenje.

Krajem prošle godine Radenska je imala uzetih oko 15 milijuna eura kredita, koje bi praktično u cijelosti otplatila prodajom svojeg  2,6-postotnog udjela u Mercatoru. Kupoprodajna cijena, koju će Pivovarna Laško dobiti prodajom svoje kćerinske kompanije, u velikoj mjeri bit će ovisna od razrješenja denacionalizacijskih zahtjeva nekadašnjih vlasnika za vraćanje dijela imovine Radenske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital