Kapital / IZVJEŠTAJI

Ćorić: Rast BDP-a u RS-u dobar znak

30.07.2021. 08:14 / Izvor: SRNA

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da je dobar znak da je u Republici Srpskoj došlo do povećanja BDP-a.

Ćorić ističe da je dobro da je došlo do povećanja BDP-a u odnosu na 2020. godinu, ali da se prava slika može steći tek na kraju godine.

Ako bi se rast BDP-a u Republici Srpskoj poredio sa nekom drugom godinom koja je bila stabilna, na primjer 2018, kaže Ćorić, onda bi se došlo do realnog osnova koliko vrijedi to povećanje s obzirom da je i 2019. pokazivala slabije rezultate u odnosu na 2018. godinu.

Posljednji podaci o makroekonomskim kretanjima Republike Srpske, koje je izradio Republički zavod za statistiku, veoma su povoljni i pokazuju da BDP u prvom kvartalu ove godine ima stopu rasta od 2,3 odsto u odnosu na isti period lani, rekla je ranije pomoćnik ministra Finansija Jelena Popović.

Ona je konstatovala da je rast BDP-a najveći u regionu, navodeći da je u Srbiji taj rast od 1,7 odsto, u Sloveniji 1,6 odsto, dok su Hrvatska i Crna Gora imale pad BDP-a od 0,7 odsto i 6,4 odsto. 

PODIJELI:

TAGOVI:

Privredna komora RS

rast BDP-a

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital