Kapital / IZVJEŠTAJI

Deset godina uspešne poslovne saradnje kompanija "ASW Inženjering" i "m:tel"

26.08.2009. 11:33 / Izvor: eKapija.ba

Kompanije "ASW Inženjering" i Telekomunikacije Republike Srpske – m:tel (tadašnji Mobi’s) uspešno posluju već 10 godina, a prvi ugovor zaključen je 25. juna 1999. godine.

"Tim ugovorom bilo je predviđeno uvođenje privremenog rešenja za Billing kompaniji "m:tel", dok su prvi računi obračunati informacionim sistemom "ASW-a" izdati 13. avgusta 1999. godine", navedeno je u saopštenju "ASW Inženjeringa".

Nakon uspešne implementacije privremenog rešenja, "ASW" je učestvovao na tenderu za implementaciju konačnog rešenja. Na pomenutom tenderu pobedila je upravo kompanija "ASW Inženjering" i implementirala asw:credis sistem.

Ubrzo nakon toga, ugovorena je isporuka centralnog ERP sistema - "asw:dominus" i njegova integracija sa "asw:credis" sistemom, čime je realizovan integralni informacioni sistem koji je generisao realne podatke i informacije o poslovanju.

- "ASW Inženjering" svojim uspešnim realizacijama i kvalitetnim rešenjima osvajao je sve veće poverenje kompanije "m:tel" i nakon uvođenja "asw:dominus" sistema, informacioni sistem je nadograđen uvođenjem rešenja za analizu i planiranje - "asw:sapiens". Tako integrisani sistemi "asw:credis", "asw:dominus" i "asw:sapiens" čine sveobuhvatni integralni informacioni sistem kompanije "m:tel"- stoji u saopštenju.

Tokom proteklih deset godina, kompanija "ASW Inženjering" je pružala informacionu podršku za uvođenje novih tehnologija i usluga i kontinuirano radila na unapređenju funkcionslnosti sistema.

Danas "m:tel" obrađuje podatke za više od milion prepaid i postpaid korisnika mobilne telefonije.

- Asw:credis" je sistem kome se veruje i u skladu sa tim nazvali smo naš „Billing and Customer Care System“ po latinskoj reči credo što znači verovati – izjavila je Nevena Vagić, marketing menadžer kompanije "ASW Inženjering".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital