Kapital / IZVJEŠTAJI

Direktor "Nove Banke" Milan Radović izabran za najmenadžera RS

13.03.2012. 09:17 / Izvor: Fokus

Direktor "Nove banke" iz Banjaluke Milan Radović izabran je jučer za najmenadžera u Republici Srpskoj za 2011. godinu, u organizaciji dnevnih novina "Fokus".

(Milan Radović)

Radović je izabran i za najmenadžera u oblasti bankarstva za proteklu godinu.

"`Nova banka` imala je izvanredne poslovne rezulate u prošloj godini. U 2011. godini imali smo rast aktive od 14 odsto, kao i rast štednje, što je dokaz povjerenje građana u `Novu banku`", rekao je Radović i istakao da mu izbor za najmenadžera u Republici Srpskoj za 2011. daje podstrek za dalji rad.

Za najministra za prošlu godinu izabran je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević, koji je ocijenio da je to veliko priznanje za čitavo Ministarstvo.

"Ovo nam je podstrek da sve kapacitete Ministarstva stavimo na raspolaganje za dobrobit Republike Srpske", rekao je Kovačević.

Za najmenadžera iz oblasti malih preduzeća izabran je vlasnik "Nik proma" iz Bileće Trifko Nosović, dok je za najmenadžera iz oblasti srednjih preduzeća izabran direktor "Dukata" Banjaluka Perica Repajić.

Najmenadžer iz oblasti osiguravajućih društava je direktor "Dunav osiguranja" Saša Čudić. Turistički najmenadžer za 2011. godinu je direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić, dok je najmenadžer iz oblasti poljoprivrede vlasnik Podruma "Vukoje" iz Trebinja Radovan Vukoje.

Vukoje je naglasio da vinarija "Vukoje" godišnje proizvede 100.000 litara vina. "Ponosan sam što sam u svojoj zemlji izabran za najmenadžera u oblasti poljoprivrede", rekao je Vukoje.

"Organizatori četvrtog po redu izbora najboljeg menadžera u Srpskoj na ovakav način žele da promovišu sposobne ljude, direktore i vlasnike preduzeća", rekao je vlasnik "Fokusa" Zoran Šarenac.

Nominovano je 46 menadžera u šest kategorija - najmenadžer iz reda malih preduzeća, iz srednjih preduzeća, u oblasti bankarstva, osiguravajućih društava, poljoprivrede i turistički najmenadžer Republike Srpske, kao i izbor najmenadžera Srpske za prošlu godinu.

U nominaciji privrednika učestvovale su sve opštine u Republici Srpskoj, privredne komore, sektor bankarstva i osiguravajućih društava, turističke organizacije, te sektor poljoprivrede, tako da je svaka od njih, vođena podacima o poslovanju preduzeća na njihovoj teritoriji, dala po jedan prijedlog za svaku kategoriju.

Žiri su činili novinari "Fokusa", predstavnici Privredne komore Srpske, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i ostalih javnih institucija Srpske, a i javnost je mogla glasati putem televotinga i putem kupona koji su svakodnevno objavljivani u novinama "Fokus".

Izbor je realizovan od 1. februara do 12. marta, kada se obilježava i dan dnevnih novina "Fokus".

Izbor "Najmenadžera u Republici Srpskoj za 2011. godinu" održan je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske u salonu "Tamaris" u Banjaluci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital