Domaćim kupcima prednost pri prodaji drvnih sortimenata

14.06.2016. 16:00 / Izvor: Akta.ba
Domaćim kupcima prednost pri prodaji drvnih sortimenata

Vlada TK je zadužila nadležne organe javnog preduzeća Šume Tuzlanskog kantona da prednost daju pri prodaji drvnih sortimenata domaćim kupcima sa većim stepenom finalizacije.

Vlada TK također je zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Kantonalnu uprava za šumarstvo i Javno preduzeće „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove utvrde odgovarajuće rješenje organizacije unutarnje (interne) kontrole prodaje drvnih sortimenata.

Zaduženi su i nadležni organi Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj da obavezno primjenjuju Zaključak Vlade Tuzlanskog kantona o davanju prednosti pri prodaji drvnih sortimenata domaćim kupcima sa većim stepenom finalizacije.

Također razmatrani su izvještaji o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa izvještajima neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2014. i 2015. godinu. Zbog  gubitka u poslovanju u 2014. godini u iznosu od 2.273.639 KM Vlada TK nije prihvatila Izvještaj o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa Izvještajem neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2014. godinu.

S obzirom na pozitivne pomake u poslovanju a budući da je razlika između ukupnih prihoda i rashoda, odnosno gubitak u poslovanju u 2015. godini iznosio 630.695 KM, Vlada TK zaključkom je prihvatila Izvještaj o poslovanju JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj sa Izvještajem neovisnog revizora o pregledu finansijskih izvještaja za 2015. godinu.

Vlada TK od JP “Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, kao i od drugih javnih preduzeća i javnih ustanova i organa uprave, traži da poštuju odluke Vlade TK koje se odnose na visinu naknada za uposlenike, odnosno toplog obroka, regeresa i prijevoza. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital