Državni kapital u Sarajevo osiguranju d.d. ide na prodaju

24.03.2017. 08:20 / Izvor: Fena
Državni kapital u Sarajevo osiguranju d.d. ide na prodaju

Kriteriji po kojima će biti vršeno bodovanje ponuda su cijena, poslovni potencijal ponuđača, te prisutnost na tržištu osiguranja.

Vlada FBiH na današnjoj jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela je Odluku o načinu, odnosno metodi privatizacije državnog kapitala u gospodarskom društvu Sarajevo osiguranje d.d. Sarajevo.

Državni kapital, koji iznosi 45,4938 posto ukupnih dionica Sarajevo osiguranja, ili 2.108.469 dionica, bit će prodavan metodom neposredne pogodbe.

Kriteriji po kojima će biti vršeno bodovanje ponuda su cijena, poslovni potencijal ponuđača, te prisutnost na tržištu osiguranja, strategija razvoja i poslovni potencijal ponuđača.

Postupak prodaje provest će Agencija za privatizaciju u FBiH u skladu s Pravilnikom o postupku prodaje metodom neposredne pogodbe.

Odluka o prodaji metodom neposredne pogodbe, gdje su unaprijed definirani kriteriji za bodovanje, donesena je imajući u vidu da je do sada bilo pet neuspjelih prodaja državnog kapitala u Sarajevo osiguranju d.d. Sarajevo, priopćio je Ured za informiranje Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital