Kapital / BANKARSTVO

EBRD sufinansira projekt digitalizacije u MI-BOSPO u Bosni i Hercegovini

14.04.2021. 14:23 / Izvor: Akta.ba

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava napore u digitalnoj transformaciji MI-BOSPO, vodeće mikrofinansijske institucije u Bosni i Hercegovini.

EBRD sufinansira razvoj i implementaciju novog sistema upravljanja dokumentima, koji će pomoći u tranziciji na online okruženje.

MI-BOSPO usluge koriste mikro i mala poduzeća u cijeloj Bosni i Hercegovini i partner je EBRD-a od 2007. Kriza uzrokovana koronavirusom postavila je neviđeni izazov za MI-BOSPO koji ima za cilj nastaviti podršku klijentima pružanjem svojih usluga unatoč ograničenom ličnom kontaktu.

MI-BOSPO je na te izazove odgovorio uvođenjem informatičkih poboljšanja. Uveden je online postupak prijave za kredit, novi tehnički softver i on-line obuka kako bi svojim zaposlenicima omogućili kontakte s klijentima koji imaju poteškoća.

Kao naredni korak u digitalnoj transformaciji, mikrofinansijska institucija sada nastoji uvesti novi sistem za upravljanje dokumentima, koji će poslovanje učiniti produktivnijim i učinkovitijim kako bi bolje odgovorili potrebama klijentima tokom i nakon pandemije.

Šefica ureda EBRD-a u Sarajevu Manuela Naessl, rekla je da će korištenje najmodernijih digitalnih rješenja omogućiti MI-BOSPO-u da poboljša svoju učinkovitost i pružanje usluga klijentima u trenutnom teškom ekonomskom okruženju, saopćeno je iz EBRD-a.

PODIJELI:

TAGOVI:

EBRD

digitalizacija MI-BOSPO

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital