Kapital / BH BERZE

EFSE i MI-BOSPO potpisali kreditni ugovor u iznosu od 8 mil EUR

17.10.2008. 11:15 / Izvor: eKapija.ba

Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO veoma značajnim kreditnim ugovorom u iznosu od 8 miliona eura koji je potpisala sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE) dobit će dodatnu mogućnost da svojim klijenticama, ekonomski aktivnim ženama u Bosni i Hercegovini, omogući još jednostavniji, brži i siguran pristup kreditnim sredstvima za pokretanje i jačanje poslovnih aktivnosti kojima se bave, naovodi se u saopćenju.

Ovaj ugovor za MI-BOSPO, najuspješniju mikrokreditnu instituciju za žene u BiH, predstavlja jedan od značajnijih izvora sredstava kojim će nastaviti finansirati žensko poduzetništvo i razvoj mikro i malih ženskih biznisa na cijeloj teritoriji svog djelovanja.

Evropski fond za jugoistočnu Evropu, koji je značajno finansijski podržao mikrokreditni sektor u Bosni i Hercegovini ali i u regionu, prepoznao je u MI-BOSPO-u važnog partnera.

Saradnja EFSE-a i MI-BOSPO-a započela je 2001. godine kada je potpisan prvi kreditni ugovor u iznosu od 200.000 eura. Iznos kreditnog ugovora od 8 miliona eura pokazatelj je da EFSE u potpunosti podržava djelovanje i misiju ove fondacije i rezultate koje je MI-BOSPO postigao u proteklih gotovo 13 godina rada.

Podrška EFSE-a tokom godina se ogledala i u tehničkoj pomoći kroz organiziranje i finansijsku participaciju u treninzima za menadžment i osoblje MI-BOSPO-a kako bi se jačali tehnički kapaciteti i unapređivao ljudski potencijal fondacije.

Nejira Nalić, direktorica Mikrokreditne fondacije MI-BOSPO je istakla: "Obezbijedili smo značajna finansijska sredstva za plasman MI-BOSPO klijenticama, a kako bi i u periodu manje likvidnosti i ponude izvora na finansijskom tržištu, uz nas imale dovoljno sredstava za razvoj svojih ekonomskih aktivnosti, biznisa".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital