Ekspanzija broja zaposlenih u preduzeću TimoCom: U 2009. godini zabilježen rast od oko 37%

09.04.2010. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
Ekspanzija broja zaposlenih u preduzeću TimoCom: U 2009. godini zabilježen rast od oko 37%

Nova godina za TimoCom Soft-und Hadrware GmbH počinje tamo gdje se prethodna završila: zapošljavanjem novih ljudi! Vodeća evropska berza tovara i tovarnog prostora je sebi postavila za još jedan cilj, da svojim sve mnogobrojnijim korisnicima ponudi najbolju uslugu – i to na njihovim maternjim jezicima.

Izuzetno je to što u ovim ekonomski teškim vremenima u jednom preduzeću srednje veličine, "smanjenje broja zaposlenih" i "skraćeno radno vrijeme" predstavljaju strane pojmove. Još izuzetnije mora djelovati kada se posmatra razvoj zaposlenih u sjedištu TimoCom-a u Diseldorfu. Samo u protekloj godini u Dizeldorfu, kao i u ograncima u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj, zaposleno je ukupno 75 novih radnika koji govore više jezika, a u januaru su se timu priključila još četiri nova člana. To znači porast broja zaposlenih za oko 37% u 2009. godini u poređenju sa prethodnom godinom. Pored zapošljavanja ovo preduzeće srednje veličine gradi i sopstveni podmladak, za šta je u prethodnoj godini zaslužilo certifikat za podsticanje mladih talenata od Savezne agencije za rad.

Sredinom devedesetih TimoCom je krenuo kao preduzeće sa 4 zaposlena, ali sa mnogo strasti, Know-how i hrabrosti. U međuvremenu je preduzeće postalo vodeći IT pružalac usluga na tržištu Evrope među berzama tovara i tovornog prostora. Bestseler, TC Truck&Cargo® je u oktobru 2009. godine proširio poslovanje na TC eBid®, platformu za tendere za tržište cijele Evrope.

Iza uspjeha stoji jedan dinamičan, motivisan i prije svega internacionalni tim. "Samo u 2009. godini TimoCom je uspio da omogući sigurnu perspektivu za 75 novih članova tima i njihove porodice. I dok političari razbijaju glavu kako da pronađu način da narodi Evrope postanu međusobno bliži, u kompaniji TimoCom evropsko ujedinjenje je već zaživjelo. Naši programi dostupni su u 44 evropske države na 24 jezika. Naše preduzeće predstavlja pravu mješavinu kultura. Ovaj međunarodni karakter mi koristimo kao činilac uspeha u TimoCom-u", kaže Ralf Breuer, direktor Odeljenja za ljudske resurse u TimoCom-u.

(Ralf Breuer)

Preduzeće i budućnost gleda sa optimizmom: za 2010. je planirano dalje jačanje preduzeća povećanjem obima poslovanja, broja korisnika i zaposlenih.

Više informacija o preduzeću TimoCom naći ćete na adresi www.timocom.com

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital