Euromoney: Raiffeisen banka najbolja u BiH

14.07.2014. 11:59 / Izvor: eKapija.ba
Euromoney: Raiffeisen banka najbolja u BiH

Britanski poslovni magazin Euromoney dodijelio je Raiffeisen BANK dd BiH titulu najbolje banke u Bosni i Hercegovini, na ceremoniji dodjele nagrada održanoj u Londonu u četvrtak protekle sedmice.

Britanski poslovni magazin Euromoney dodijelio je Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina titulu najbolje banke u Bosni i Hercegovini, na ceremoniji dodjele nagrada održanoj u Londonu u četvrtak protekle sedmice.

"Ovo priznanje predstavlja dodatnu potvrdu ispravnosti naše poslovne strategije i liderske pozicije koju imamo na bh. tržištu, ali i potvrdu naše održive uspješnosti, kao i naših kontinuiranih nastojanja da ispunimo očekivanja i zadovoljimo potrebe naših klijenata”, izjavio je Karlheinz Dobnigg direktor Raiffeisen banke, te dodao da ovakav uspjeh ne bi bio moguć bez strogog pristupa kvalitetu proizvoda i usluga koje Banka nudi svojim klijentima, kao ni bez profesionalnog i predanog rada njenih zaposlenika. "Svako priznanje doživljavamo kao dodatni poticaj da budemo još bolji i uspješniji, te da našim klijentima, ali i zajednici u kojoj djelujemo, ponudimo maksimum“, zaključio je Dobnigg.

Podsjećamo, ovo je treće prestižno priznanje za najbolju banku u Bosni i Hercegovini koje je Raiffeisen banci uručeno tokom tekuće godine; pored priznanja magazina Global Finance i EMEA Finance. 

Također, priznanje “Najbolja banka u Srednjoj i istočnoj Evropi“ je, osmi put, pripalo Raiffeisen Bank International AG (RBI), a članice Raiffeisen Grupacije na Kosovu, u Rumuniji i Srbiji su proglašene za najbolje banke na tržištima na kojima posluju.

"Ove nagrade još jednom dokazuju da smo, i u teškim vremenima, pouzdan partner za naših 14,5 miliona klijenata. Ovu nagradu smatramo kao važnan pokazatelj povjerenja koje doprinosi kvalitetu našeg rada", izjavio je Karl Sevelda, generalni direktor Raiffeisen Bank International.

Euromoney je jedan od vodećih svjetskih mjesečnih časopisa za globalna tržišta bankarstva, finansija i kapitala. Njegova "Priznanja za izvrsne rezultate" se, više od 20 godina, dodjeljuju finansijskim institucijama koje najbolje posluju na svakom značajnom finansijskom tržištu i u proizvodnom sektoru, kao i vodećim bankama u preko 100 zemalja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital