Kapital / IZVJEŠTAJI

Finansijska podrška razvoju obrta i malih zanata u općini Centar

28.11.2018. 14:37 / Izvor: Fena

U okviru mjera aktivne politike zapošljavanja, Općina Centar osigurala je u svom ovogodišnjem budžetu 85.000 konvertibilnih maraka za podršku očuvanju i unapređenju obrtničke djelatnosti, posebno starih i tradicionalnih zanata.  Tim povodom, u ovoj općini danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa 47 obrtnika.

Iz Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj Predrag Slomović kazao je da se radi o redovnoj godišnjoj finansijskoj podršci obrtnicima sa težištem na starim zanatima.

"Nakon provedenih procedura odlučeno je da se podrži 47 obrtnika, te smo ove godine  podržali tih 47 obrta u maksimalnim iznosima do 3.000 KM", kazao je Slomović, ističući da mu je jasno da ovo nije veliki iznos novca, međutim, kaže, obrtnici su veoma zadovoljni.

Uslovi za dobivanje sredstava su bila veoma precizni, između ostalog, da privredni subjekt radi na području Općine Centar ili je stanovnik ove općine tri godine.

"Javni poziv za dodjelu podsticajnih bespovratnih sredstava namijenjenih podršci razvoju obrta objavljen je 11. septembra ove godine", istakao je Slomović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital