Kapital / IZVJEŠTAJI

FZZZ - U ovoj godini realizacija aktivne politike zapošljavanja

12.09.2018. 12:06 / Izvor: Fena

Federalni zavod za zapošljavanje u ovoj godini, u skladu sa Programom rada za 2018. godinu, realizira mjere aktivne politike zapošljavanja u čijem fokusu se nalaze mladi, žene i druge teže zapošljive kategorije.

Ravnateljica tog zavoda Helena Lončar ističe da se Program sufinanciranja zapošljavanja 2018 i Programa sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2018, kao i drugih ne manje važnih mjera, realizira planiranom dinamikom, saopćeno je iz Zavoda.

"Nakon što su tijekom godine u dva navrata objavljivani javni pozivi za sudjelovanje u dva predmetna programa, do sada je ugovoreno oko 14,5 milijuna KM. Zaključeno je ukupno 2.629 ugovora temeljem kojih je osigurano zapošljavanje i samozapošljavanje 5.192 osobe sa evidencija nezaposlenih u FBiH", navela je ona.

Lončar je kazala da se u fazi obrade nalazi veliki broj prijava te da će broj ugovora i obuhvaćenih osoba do kraja godine biti znatno veći.

"Do kraja godine planiran je i treći javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2018. O točnom datumu objave Javnog poziva javnost će biti blagovremeno obaviještena putem internet stranice Zavoda te stoga pozivamo poslodavce i nezaposlene osobe u FBiH, koji do sada nisu aplicirali, da redovito prate našu stranicu kako bi se informirali o našim mjerama te o datumu objave javnog poziva", pojasnila je ona, dodavši da se prijavljivanje vrši isključivo putem internet stranice Zavoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital