Grad Cazin subvencionira troškove komunalnih naknada sa milion KM

06.05.2020. 13:59 / Izvor: Fena
Grad Cazin subvencionira troškove komunalnih naknada sa milion KM

Potvrđeno je i da će sve najavljene investicije u poslovnu zonu u Cazinu biti realizirane.

Grad Cazin će izdvojiti više od dva miliona KM za poljoprivredne poticaje i razvoj privrede. Svim poljoprivrednicima osiguran je repromaterijal za sjetvu, dok će se privrednicima koji nisu radili u martu i aprilu snositi troškovi režija.

"Nešto više od milion maraka usmjeravamo kao subvenciju za sjetvu kukuruza, krompira i graha, zatim nabavku košnica za nove pčelare na području grada Cazina, nabavku plastenika, te subvenciju za pčelarsku proizvodnju", kazao je šef Službe za poljoprivredu Grada Cazina Zulhad Porčić.

Privrednicima kojima nije bio dozvoljen rad u prethodna dva mjeseca, subvencionirat će se troškovi odvoza smeća, vodnih usluga i komunalne naknade, a za tu svrhu također je osigurano milion KM.

"Pokušat ćemo na svaki način pomoći našim privrednicima, tako da ćemo pokušati reagirati i kada su u pitanju obrtna sredstva. Učinit ćemo sve da financijski podržimo i eventualne nove poslovne projekte i ideje", riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Potvrđeno je i da će sve najavljene investicije u poslovnu zonu u Cazinu biti realizirane, odnosno da investitori nisu odustali zbog vanrednih okolnosti uslijed pandemije koronavirusa.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital