al
Gradsko vijeće Bihaća usvojilo budžet za 2019. godinu

Kapital / IZVJEŠTAJI

Gradsko vijeće Bihaća usvojilo budžet za 2019. godinu

21.02.2019. 08:53 / Izvor: Fena

Gradsko vijeće Bihać na današnjoj je redovnoj sjednici jednoglasno usvojilo Prijedlog budžeta za 2019. godinu, u iznosu od 42.338.643 KM.  

"U odnosu na Nacrt budžeta, Prijedlog je uvećan za 605.250 KM, od čega se iznos od 330.050 KM odnosi na uplaćena namjenska sredstva na račun Grada Bihaća", rekla je šefica Službe za financije Jasmina Ćoralić.

Ovogodišnji Prijedlog budžeta je za nešto više od 14 miliona KM nadmašio prošlogodišnji, a ovo povećanje je rezultat odluka s prethodne sjednice o reprogramu postojećeg kreditnog zaduženja, dodatnom zaduženju, emisiji obveznica i redovnom revolving kreditu.

"Mislim da je ovogodišnji Budžet urađen na najbolji mogući način, s obzirom na financijske tokove i realne mogućnosti. Ukoliko od cifre planiranog budžeta oduzmemo preostali dug po dugoročnom kreditu, novo kreditno zaduženje, obveznice koje se planiraju emitirati i namjenska sredstva, doći ćemo do cifre od oko 25 miliona KM, što je zaista realna slika budžeta Grada Bihaća", kazao je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Vijećnici su na današnjoj sjednici pokrenuli i usvojili inicijativu da se novom sazivu Predsjedništva BiH uputi pismeni poziv za održavanje sjednice Predsjedništva u Bihaću, na kojoj bi se konkretno razgovaralo i tražilo rješenja za situaciju s migrantima i izbjeglicama u ovom dijelu države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital