Kapital / IZVJEŠTAJI

Hermes SoftLab među najpoželjnijim poslodavcima u BiH

13.04.2009. 10:30 / Izvor: eKapija.ba

Portal Posao.ba je već treću godinu za redom proveo istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Istraživanje je provedeno u toku prva tri mjeseca ove 2009. godine godine na više od 4778 ispitanika, a temelji se isključivo na percepciji ispitanika o samim firmama i njihovom slobodnom izboru, budući da nazivi firmi nisu unaprijed ponuđeni.

U sektoru informacionih i telekomunikacionih tehnologija ispitanici su izabrali Hermes SoftLab jednim od najpoželjnijih poslodavaca, a u cjelokupnom izboru najpoželjnijeg poslodavca se, u odnosu na prošlu godinu, sa 25-og popeo na 20. mjesto.

Haris Čečo, direktor Hermes SoftLab Sarajevo je povodom objavljivanja rezultata istaknuo sljedeće: "Činjenica da je mogućnost napretka u struci bio odlučujući razlog za određivanje atraktivnosti poslodavca, a na drugom mjestu poslovni ugled kompanije za nas predstavlja i dodatno priznanje za ispravnost poslovne politike u posljednjih 13 godina rada u Bosni i Hercegovini. Danas zapošljavamo preko 170 stručnjaka koji rade na IT rješenjima i softverskom razvoju kako za domaće tako i za strane klijente.

Stvorili smo uslove rada koji su motivirajući, sa konstantnim profesionalnim usavršavanjem, a neke od naših stručnjaka i njihov poslovni razvoj smo pratili još od studentskih dana. Ulaganje u razvoj ljudskih resursa u kompaniji će i u buduće biti jedan od osnovnih ciljeva naše poslovne politike u BiH".

Zadovoljavajući i ostale navedene kriterije za izbor najpoželjnijeg poslodavca kao što su: društvena odgovornost i vodstvo u sektoru, Hermes SoftLab našao se na samom vrhu najatraktivnijih poslodavaca u BiH.

HERMES SoftLab BiH je jedna od najvećih kompanija za IT rješenja i softverski razvoj, koja ima sjedišta u Sarajevu i Banja Luci. Osnovana je 1996. godine, kao jedna od prvih stranih investicija u BiH nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma. HERMES SoftLab BIH ima ISO 9001:2000 TickIT certifikat za upravljanje kvalitetom koji je odobren od strane britanskog instituta za standarde (The British Standards Institute).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital