Hrvatsko gospodarstvo na SP-u će zaraditi 300 milijuna eura

14.06.2014. 11:26 / Izvor: eKapija.ba
Hrvatsko gospodarstvo na SP-u će zaraditi 300 milijuna eura

Prema dostupnim podacima od prije osam godina, kada je Hrvatska igrala na SP-u u Njemačkoj, najveći proizvođači piva u Hrvatskoj zabilježili su prihod od oko 60 milijuna eura.

Osim što će svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu idućih mjesec dana biti glavna tema i preokupacija mnogih građana, utjecaja će biti i na hrvatsko gospodarstvo…

Proizvođači televizora i njihovi prodavači već su sada profitirali, a isto se očekuje i s prodavačima dresova i ugostiteljima.

Prema dostupnim podacima od prije osam godina, kada je Hrvatska igrala na SP-u u Njemačkoj, najveći proizvođači piva u Hrvatskoj zabilježili su prihod od oko 60 milijuna eura. S druge strane, kada se nismo plasirali na prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, procijenjen je gubitak gospodarstva od 150 milijuna eura, piše Glas Slavonije.

Hrvati koji nisu išli navijati u Poljsku i Ukrajinu na Europskom prvenstvu potrošili su u Hrvatskoj oko 100 milijuna eura. S obzirom na to da će u Brazil ići još manje navijača, očekuje se još veća zarada. Prema nekim prognozama, kako piše Glas Slavonije, hrvatsko gospodarstvo moglo bi očekivati prihod od oko 300 milijuna eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital