Kapital / BH BERZE

IFC kreditira Poslovni sistem CIMOS TMD Automobilsku industriju d.o.o. sa 22 mil EUR

02.10.2008. 14:40 / Izvor: Službeni glasnik BiH

Međunarodna finansijska korporacija IFC vrši investiranje u vidu zajma od 22 miliona eura preduzeću nasljedniku preduzeća "Cimos" d.d. Automotorna industrija (PS Cimos TMD d.o.o. i TMD Casting d.o.o.) za razvoj kapaciteta, smanjenje troškova i zaštitu okoliša.

Ovo je 4-godišnja kapitalna investicija koja će pomoći Cimos d.d. da poveća svoju proizvodnju, poveća efikasnost kao i produktivnost i modernizuje automobilsku industriju u BiH. Projekat će omogućiti Cimosu da poveća isporuku kvalitetnih proizvoda namjenjenih Evropskom automobilskom klasteru.

Ovaj projekat će oživiti automobilsku industriju u BiH, koja je oduvijek bila ključna komponenta bh. ekonomije.

Ministarstvo finansija i trezora BiH će pripremiti propisanu formu saglasnosti i u roku koji je određen Statutom Korporacije proslijediti IFC-u. Za realizaciju ovog Zaključka zadužuje se Ministarstvo finansija i trezora BiH a stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u Službenom glasniku BiH.

Više informacija o investiciji IFC-a možete pogledati OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital