Kapital

/ BANKARSTVO

IK Banka mijenja naziv u ASA Banka

Novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke.

31.12.2016. 08:22 / Izvor: hayat.ba

IK Banka u novu godinu ulazi kao ASA Banka. Novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke u vlasništvu vodećeg poslovnog sistema ASA Prevent grupacije.

Nakon što je u avgustu ove godine završen proces pripajanja Moja Banka IK Banci, Skupština Investiciono-komercijalne banke DD Zenica 21.11.2016. godine donijela je odluku o promjeni naziva i sjedišta Banke, što je potvrđeno i Upisom u registar Općinskog suda u Sarajevu.

Novo sjedište Banke nalazi se na adresi Trg međunarodnog prijateljstva 25, 71000 Sarajevo.

"ASA Banka dioničko društvoSarajevo novi je naziv kojim šaljemo poruku pripadnosti jakom poslovnom sistemu, a istovremeno pokazujemo opredijeljenost za podršku razvoju privrede i kompletnog bh. društva", izjavio je Samir Mustafić, direktor ASA Banke, te dodao kako će ASA Banka u narednom periodu raditi na kreiranju inovativnih proizvoda kojima želi pružiti kvalitetnu uslugu klijentima i vratiti povjerenje u domaći bankarski sektor.

U 2017. ASA Banka pokreće proces rebrandinga kojim će jačati korporativni identitet i biti prepoznatljiva na tržištu. Sa ciljem da nastavi pozitivan rast, Banka će ostati stabilan i pouzdan partner svim klijentima, sa još snažnijim naglaskom na kvaliteti usluge i sigurnosti.

"ASA Banka će pokazati da je spoj 60 godina bankarske tradicije i snage modernog poslovanja naša dobitna kombinacija ka cilju da budemo najveća domaća banka", zaključio je direktor Mustafić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital