Kapital / BANKARSTVO

iPoslovnice - Novi koncept rada poslovnica Raiffeisen banke

24.07.2020. 10:16 / Izvor: Akta.ba

Deset poslovnica Banke u Sarajevu od početka jula svoje usluge pruža klijentima prema novom konceptu poslovanja a kojem će u narednom periodu biti prilagođen rad i drugih poslovnica.

Ovo praktično znači da prilikom dolaska u poslovnicu klijente dočekuje zaposlenik koji ih upućuje ka odgovarajućem bankaru u poslovnici ili rješava njihove upite. Također, prezentuje klijentima digitalne servise banke, upućuje ih na korištenje ovih usluga te ih educira i pomaže im u slučaju poteškoća. Na ovaj način te uz korištenje bankomata, poslovanje s gotovinom u poslovnici će biti smanjeno kao i vrijeme koje klijenti provode na šalteru da bi obavili transakcije.

"Obzirom da se ponašanje klijenata u današnjem vremenu mijenja veoma brzo i mi kao Banka koja pokreće promjene na tržištu se moramo razvijati u skladu s tim, te smo započeli projekat prilagođavanja naših poslovnica digitalnom načinu rada. U preuređenim poslovnicama, koje su dobile naziv iPoslovnice, klijentima nudimo efikasnije usluge korištenjem naprednih tehnoloških rješenja čime unaprijeđujemo njihovo iskustvo u poslovanju s nama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao klijentima u iPoslovnicama će biti na raspolaganju digitalna rješenja kao i zaposlenici koji će im pomoći u rješavanju složenih transakcija.

"Ujedno, želim istaći da klijenti u svim Raiffeisen poslovnicama sada mogu otvoriti tekući račun i aktivirati Mobilno bankarstvo za samo jedan dan", kazao je.

iPoslovnice su dostupne na sljedećim lokacijama u Sarajevu: Centar, Skenderija, Unitic, Grbavica, Ciglane, Alipašina, Stari Grad, Titova, te Pale. Više informacija dostupno je na www.raiffeisenbank.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital