Kapital / IZVJEŠTAJI

IRB RS podržava zapošljavanje 217 ljudi

29.04.2009. 10:06 / Izvor: Nezavisne novine

Investiciono-razvojna banka (IRB) RS odobrila je 326.000 KM bespovratnih sredstava za zapošljavanje 217 osoba koje su bile prijavljene na Zavodu za zapošljavanje RS, saopšteno je iz te institucije.

Kod privatnog poslodavca, kako navode, biće zaposleno 166 osoba, 11 će pokrenuti sopstvenu djelatnost u poljoprivredi, dok preostalih 40 pokreće vlastitu djelatnost u ostalim granama privrede.

Za sva novozaposlena lica uslov je bio da su stariji od 40 godina i da su najmanje tri mjeseca bili prijavljeni u Zavodu za zapošljavanje RS. Poslodavci koji zapošljavaju ove osobe imaju obavezu da im do kraja ove godine isplaćuju lične dohotke i pripadajuće poreze i doprinose. Poslodavci imaju pravo na naknadu od 1.200 KM po zaposlenom, nakon podnošenja dokaza da su ispunili navedene obaveze. Lica koja počinju samostalnu djelatnost imaju pravo i na 2.500 KM, s tim da takođe treba da dokumentuju da su do 31. decembra uredno izmirili sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Ovo je drugi projekat podrške zapošljavanju Svjetske banke, koji IRB realizuje preko Fonda za razvoj, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital