Iza Raiffeisen banke još jedna veoma uspješna poslovna godina

17.04.2018. 13:54 / Izvor: Fena
Iza Raiffeisen banke još jedna veoma uspješna poslovna godina

Posebno je naglasio da je posvećenost Banke poslovnom odnosu s klijentima rezultirala novim brojem klijenata  za više od 40.000.

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH, rekao je danas da je  protekla godina za nji bila veoma uspješna te da je Raiffeisen i dalje jedna od vodećih banaka na ovom tržištu.

"U svim segmentima našeg poslovanja smo tokom godine bili zaista aktivni, te smo prateći dinamični razvoj tehnologije radili na prilagođavanju naše ponude u oblasti digitalnih servisa. Činjenica da smo u 2017. godini plasirali više od milijardu novih kredita, potvrđuje našu opredijeljenost podršci bh. ekonomije. Nasuprot tome, povećanje depozita za 298 miliona KM potvrđuje povjerenje klijenata te snagu Raiffeisen branda", izjavio je Dobnigg  novinarima u Sarajevu  tokom predstavljanja godišnjih poslovnih rezultata Banke.

Posebno je naglasio da je posvećenost Banke poslovnom odnosu s klijentima rezultirala novim brojem klijenata  za više od 40.000.

Tokom godine, kako je rečeno, Banka je klijentima ponudila uslugu Raiffeisen bankarstvo na Viberu za jednostavno i brzo poslovanje s Bankom te redizajnirala web stranicu u nastojanju da klijentima olakša pristup informacijama. Također, provedene su aktivnosti na modernizaciji poslovne mreže koja trenutno broji 98 poslovnica.

Dodatnu potvrdu ispravnosti poslovnog modela Raiffeisen banke u protekloj godini predstavljaju priznanja renomiranih svjetskih magazina Global Finance i Euromoney za Najbolju banku u BiH, ali i za najbolju digitalnu banku, dodao je Dobnigg.

"Zahvaljujući klijentima koji su nam ukazali povjerenje, bili smo u mogućnosti da naš poslovni uspjeh podijelimo sa zajednicom u kojoj djelujemo gdje smo fokus stavili na podršku najosjetljivijim segmentima društva, prije svega djeci. Stoga smo u skladu sa našom strategijom održivosti tokom 2017. godine podržali ukupno 95 projekata usmjerenih na djecu i osobe sa posebnim potrebama, a za ovu svrhu je Banka izdvojila 800.000 KM", rekao je predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

I u 2018. godini, kako je najavio,  Raiffeisen banka će nastojati da se s poslovnim izazovima suoči na najbolji mogući način te da klijentima ponudi maksimalan kvalitet usluge kakav zaslužuju. I dalje će fokus biti nao unapređenju digitalnog bankarstva te na jačanju veza s klijentima kojima Banka kontinuirano nastoji biti fer partner u poslovanju.

Raiffeisen bank d.d. Bosna i Hercegovina je osnovana 1992. godine i danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Više od 1.300 zoposlenika Banke,  putem  98 poslovnica, pruža usluge za oko 450.000 klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital