Kapital / BANKARSTVO

Izmijenjena i dopunjena inicijativa za kredit kod Svjetske banke

09.04.2020. 14:12 / Izvor: Akta.ba

 Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izmijenila je i dopunila zaključak od 26. marta i podržala inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Svjetske banke budu osigurana sredstva za finansiranje - Hitne podrške kao odgovor na COVID-19 u Bosni i Hercegovini, u iznosu do 35,62 miliona američkih dolara.

Na Federaciju BiH će biti alocirano do 21,41 miliona USD (60 posto), a na Republiku Srpsku do 14,21 miliona USD (40 posto).

Federalno ministarstvo finansija je zaduženo da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH kako bi bila provedena dalja procedura u vezi s kreditnim zaduženjem.

Cilj predložene hitne finansijske pomoći je pružanje podrške zemlji u njenom radu i davanju odgovora na prijetnju koju nameće COVID-19, kao i jačanje nacionalnih sistema javno-zdravstvene pripravnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

PODIJELI:

TAGOVI:

COVID-19

Svjetska banka

Vlada FBiH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital