Izmjene i dopune okvirnog sporazuma sa EIB-om

13.06.2019. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Izmjene i dopune okvirnog sporazuma sa EIB-om

Zaključeno je da Ministarstvo finansija i trezora BiH Prijedlog sporazuma dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru.

Vijeće ministara BiH je utvrdilo Prijedlog sporazuma o izmjenama i dopunama koji se odnosi na Okvirni sporazum kojim se uređuju aktivnosti Evropske investicione banke (EIB) u Bosni i Hercegovini, potpisan 17. i 27. 12. 2007. godine.

Zaključeno je da Ministarstvo finansija i trezora BiH Prijedlog sporazuma dostavi Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika sporazuma odredi ministar finansija i trezora BiH.

Prijedlog sporazuma ne sadrži nikakav iznos zaduženja, već se njime regulišu dodatne aktivnosti EIB-a u BiH. Izmjenama i dopunama je propisano da Banka može izvršiti  finansiranje projekta u zavisnosti od odredbi kojima je uređeno učešće u postupcima nabavki za dodjelu ugovora u skladu sa Vodičem Banke za nabavke. Bosna i Hercegovina osigurava da državna revidiranja radi ostvarivanja efikasnih pravnih lijekova budu omogućena od strane državnih tijela i sudova bilo kojoj strani koja ima interes u dobivanju određenog ugovora i koja može biti oštećena navodnim kršenjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital