Izrečena zabrana Osiguranju Aura za poslove u TK

19.12.2019. 09:28 / Izvor: Akta.ba
Izrečena zabrana Osiguranju Aura za poslove u TK

Osiguranju Aura, Banja Luka, Filijala Sarajevo, privremeno na period od 60 dana oduzeta je dozvola za obavljanje poslova osiguranja od odgovornosti za upotrebu motornih vozila na području Tuzlanskog kantona.

Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH oduzela je Akcionarskom društvu za osiguranje Osiguranje Aura, Banja Luka, Filijala Sarajevo, privremeno, na period od 60 dana, dozvolu za obavljanje poslova osiguranja od odgovornosti za upotrebu motornih vozila na području Tuzlanskog kantona.

Kako je objavila Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH dozvola sarajevskoj podružnici banjalučkog osiguravajućeg društva oduzima se na period od 16.12.2019. godine do 13.2.2030, godine. U tom periodu Filijali Sarajevo društva Osiguranje Aura zabranjeno je zaključivanje ugovora o osiguranju od autoogovornosti na području Tuzlanskog kantona, odnosno sa osiguranicima sa prebivalištem, odnosno sjedištem na području Tuzlanskog kantona.

„Donošenje navedenog rješenja samo je jedna od mjera koje će Agencija za nadzor osiguranja FBiH koristiti u narednom periodu, a po okončanu postupaka koji se vode u ovoj Agenciji prema više društava za osiguranje zbog osnovane sumnje u kršenje propisa kojima je uređena oblast osiguranja, a sve s ciljem zaštite korisnika usluga osiguranja i uređenja tržišta osiguranja“, naveli su iz Agencije za nadzor osiguranja FBiH.

Navode da su zadovoljni osiguranici i oštećenici kao i uređeno tržište osiguranja najvažniji interes regulatora tržišta, ali i osiguravajušćih društava kao učesnika na tržištu osiguranja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital