Milan Božić još pet godina direktor Banjalučke berze

11.11.2020. 14:39 / Izvor: Akta.ba
Milan Božić još pet godina direktor Banjalučke berze

Dugogodišnji direktor Banjalučke berze dobio je novi mandat koji traje pet godina, a nakon provedenog javnog konkursa saglasnost Komisije za hartije od vrijednosti RS.

Milan Božić ponovo je imenovan za direktora Banjalučke berze. Dugogodišnji direktor Banjalučke berze dobio je novi mandat koji traje pet godina, a nakon provedenog javnog konkursa saglasnost Komisije za hartije od vrijednosti RS.

Konkurs za direktora Banjalučke berze bio je raspisan 15. septembra. Direktora imenuje Upravni odbor, a Komisija za hartije od vrijednosti daje saglasnost.

"Nakon razmatranja dostavljenog zahtjeva utvrđeno je da imenovani ima visoku stručnu spremu naučnog stepena magistra ekonomskih nauka, da je od 13.06.2001. godine do danas zaposlen na Berzi na mjestu direktora, da je izabran na osnovu provedenog javnog konkursa objavljenog na internet stranici Berze 15.09.2020. godine čime su ispunjeni uslovi za imenovanje za direktora Berze", navodi se u rješenju Komisija za hartije od vrijednosti RS.

Nakon što je Upravni odbor Banjalučke berze raspisao konkurs za izbor direktora Berze sredinom septembra, a na sastanku Konkursne komisije 28.09.2020. godine konstatovano da je Milan Božić kao kandidat dostavio urednu dokumentaciju uz prijavu i da ispunjava uslove za obavljanje funkcije na koju se prijavio.

Narednog dana, 29. septembra, donesena je odluka o njegovom imenovanju za direktora.

Potvrda imenovanje stigla je od Komisije za hartije od vrijednosti koja je na sjednici održanoj 5. novembra dala saglanost za Božićevo imenovanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital