Intesa Sanpaolo Banka i Visa predstavili novu kampanju: Danis Tanović u spotu za Platinum karticu

03.02.2021. 12:58 / Izvor: Akta.ba
Intesa Sanpaolo Banka i Visa predstavili novu kampanju: Danis Tanović u spotu za Platinum karticu

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa predstavile su danas novi proizvod, Visa Platinum debitnu karticu, kao i spot za kampanju koja će pratiti predstavljanje ove kartice javnosti.

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa predstavile su danas novi proizvod, Visa Platinum debitnu karticu, kao i spot za kampanju koja će pratiti predstavljanje ove kartice javnosti.

Iznenađenje za predstavnike i predstavnice medija na press konferenciji je bio glumac u spotu koji nosi kampanju - proslavljeni bosanski režiser Danis Tanović. Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa su objasnili o kakvom proizvodu se radi.

Pristune je, među prvima, pozdravio Marco Trevisan, novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke, koji je u svom prvom javnom obraćanju izrazio čast zbog imenovanja na ovu poziciju.

"Intesa Sanpaolo Banka je jedna od najvećih i najuspješnihih banaka u BiH. Drago mi je što ću živjeti u ovoj zemlji i da ću upoznati njene ljude i krajeve. Mi u banci marljivo radimo i pripremamo velike planove i projekte koji će uskoro biti na tržištu, a Visa Platinum kartica je prva u nizu naših inovativnih kvalitetnih premium proizvoda, koje ćemo predstaviti našim postojećim i novim klijentima", poručio je Trevisan.

Smatra da je tržište BiH spremno za kvalitetnije proizvode, ali da je trenutno bankarsko tržište nedovoljno pokriveno u ovom segmentu. Zboga toga su se odlučili hrabro djelovati kao prvi pokretač i napraviti proizvod koji je nov, prestižan i zasnovan na najboljem iskustvu stečenom na drugim međunarodnim tržištima. 

"Visa Platinum kartica je najbolji Visa proizvod na bh. tržištu, kakav bh. korisnici vjerovatno nikada prije nisu vidjeli. Čvrsto vjerujemo u inovacije, ljepotu i prednosti ove kartice, zbog čega smo se odlučili na saradnju sa Danisom Tanovićem. Ovakva izvrsna kartica, zaslužuje izvrsnog ambasadora poput gospodina Tanovića", istakao je Trevisan.

Maida Slatina Mehmedagić, menadžer za razvoj biznisa za BiH, kompanije Visa govorila je prednostima i karakteristikama same kartice.

"Uvođenje premium proizvoda poput Visa Platinum kartice ukazuje na rastuće potrebe potrošača za finansijskim proizvodima krojenim po mjeri. Kompanije Visa i Intesa Sanpaolo banka oduvijek su bile posvećene inovacijama i ideji da potrošačima omoguće najbolje načine plaćanja te me posebno raduje što ovoga puta naše usluge proširujemo ka kategoriji premium korisnika pružajući im pored sigurnog i komfornog iskustva plaćanja, proizvod koji prati njihove životne stilove", rekla je Maida Slatina Mehmedagić, Menadžer za razvoj biznisa za BiH, kompanije Visa.

BROJNE PREDNOSTI KARTICE

Visa Platinum kartica je vezana uz tekući račun korisnika. Uz sada već uobičajeno beskontaktno plaćanje, kartica je opremljena i 3D secure kodom za sigurno plaćanje putem interneta. Gotovinu je moguće podići na bankomatima Intesa Sanpaolo Grupe na 10.000 lokacija u zemlji i inozemstvu bez provizije. Odlična vijest je i to da korisnici ove kartice mogu biti opušteniji od drugih. Naime, sve kupljeno sebi ili drugoj osobi, a plaćeno Visa Platinum karticom Intesa Sanpaolo Banke, je narednih 90 dana osigurano. Uz ovu karticu, kako je danas rečeno, nema brige o eventualnim oštećenjima, krađi ili gubitku kupljenog proizvoda.

Ipak, ono gdje kartica zapravo briljira i neusporediva je s drugim su putovanja. Podrazumijeva niz pogodnosti, od osiguranja prtljage, putnog osiguranja za cijeli svijet, osiguranja u slučaju kašnjenja leta dužeg od 4 sata, do pogodnosti pri iznajmljivanju vozila. Također, korisnicima ove kartice će biti dostupna stručna podrška 24/7 gdje god se nalazili, moći će unaprijediti kategoriju smještaja, kao i boraviti u ekskluzivnim LoungeKey prostorima na aerodromima.

"Vlasnici ove kartice mogu biti opušteniji od ostalih u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja. Ono u čemu ova kartica biriljira jesu putovanja, koja svi željno iščekuju. Visa Platinum kartica uvodi korisnika u velike privilegije, a neke od njih su popusti u preko 900.000 hotela širom svijeta. Pogodnosti koje ova kartica pruža se odnose i na rent-a-car usluge, pa će imaoci kartica imati popuste i prilikom iznajmljivanja automobila u Avisu", naglasila je Slatina Mehmedagić.

TANOVIĆ KAO PRIRODAN ODABIR

U kampanji koja će pratiti ovu po svemu posebnu karticu poseban je i glumac - najuspješniji režiser, scenarist i producent Jugoistočne Evrope, Danis Tanović. O njegovom sudjelovanju u ovoj kampanji govorio je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH: 

"Kada smo razgovarali o konceptu spota za jedan ovakav proizvod, logičan slijed stvari je bio da odaberemo lice koje ima lični i poslovni uspjeh, kredibilitet, integritet, profesionalnost - ukratko neko koga će ljudi s lakoćom povezati sa svim ovim terminima i onim vrijednostima koje mi kao banka njegujemo, a kojih je Visa Platinum kartica zapravo cijeli skup. U tom trenutku je ime Danisa Tanovića došlo kao prirodan odabir", rekao je Termiz.

Nakon premijerne projekcije spota, Tanović je ispričao kako se dogodilo da je režisersku stolicu zamijenio glavnom ulogom, i to po prvi put u karijeri.

Govoreći o ovom iskustvu, proslavljeni režiser rekao daje bio vrlo obradovan pozivom i da mu se rado odazvao jer je ovo suštinski nastavak saradnje s Intesa Sanpaolo Bankom i Intesa Sanpaolo Grupom, uz čiju je pomoć realizirao kratki film "Prtljag" iz 2011. godine.

"Bio sam obradovan pozivom ove sjajne ekipe, a ideja da stanem ispred kamere je bila uzbudljiva i zabavna. Povremeno je potrebno izaći iz zone komfora da biste susreli nove izazove i zabavili se. Rad na spotu je bio upravo to - zabavno, odlično iskustvo, a siguran sam da će se to u onome što će gledaoci vidjeti i osjetiti", kazao je Danis Tanović.

Ipak, kako je poručio, poštuje i cijeni zanimanje glumca i ovo iskustvo ne planira ponoviti. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital