TimoCom: Više kretanja, veće poslovne mogućnosti, veća konkurentnost kroz novu platformu za natječaje TC eBid®!

11.03.2010. 13:26 / Izvor: eKapija.ba
TimoCom: Više kretanja, veće poslovne mogućnosti, veća konkurentnost kroz novu platformu za natječaje TC eBid®!

"Jedino što se kod TimoComa ne mijenja, to je promjena" – tim riječima Jens Thierman, suosnivač i direktor TimoCom Soft- und Hardware GmbH, rado upućuje nove djelatnike u posao. U skoroj budućnosti morat će ih često ponavljati, jer je samo u 2009. godini, uprkos kritičnoj gospodarskoj situaciji, TimoCom zaposlio 75 novih djelatnika.

Na kraju krajeva, cilj poduzeća je pružiti najbolju moguću uslugu svima od preko 75.000 korisnika TimoComove burze tereta TC Truck&Cargo®, i to na odgovarajućem maternjem jeziku. Neprekidna usredotočenost na potrebe stranaka, hrabrost za primjenu inovacija i neophodni know-how imali su odlučujuću ulogu u razvoju TimoComa od samih početaka do srednje velikog poduzeća etabliranog širom Evrope. Već gotovo 13 godina dokazana i u transportnoj djelatnosti odavno nezamjenjiva burza tereta TC Truck&Cargo®, u međuvremenu se razvila u kompleksnu transportnu mrežu, s brojnim posebnim i dodatnim funkcijama, kao što su evropski transportni adresar TC Profile® i modul za kalkulacije TC eMap®.

U oktobru 2009. godine TimoCom je postavio još jedan putokaz, proširivši portofolio svojih proizvoda novom platformom za natječaje TC eBid®. Uz pomoć TC eBid®, dugoročno ugovorno poslovanje između poduzeća i pružatelja usluga u djelomičnim i kompletnim utovarima postalo je bitno jednostavnije i ekonomičnije. Od toga koristi imaju obje grupe korisnika: TC Truck&Cargo® korisnici ovdje mogu potpuno besplatno postavljati svoje ponude, TC eBid® korisnici mogu nuditi svoje dugoročne ili uz projekt vezane ponude transporta brojnim ponuđačima transportnih usluga iz cijele Evrope, prijavljenim na TC Truck&Cargo®.

Iskorištenost kapaciteta i optimizirana cijena kroz transparentnost tržišta su prednosti, koje ne samo da olakšavaju dugoročno preživljavanje u teškoj branši transporta, već mu omogućuju i dalji razvoj. TC eBid® se temelji, jednako kao i TC Truck&Cargo®, na najnovijim tehnologijama, jednostavan je za korištenje, raspoloživ na 24 jezika i posjeduje visoki stepen sigurnosti.

On svim učesnicima u transportnoj djelatnosti pruža onu odlučujuću prednost u konkurentnosti, poslovnim mogućnostima i novim, provjerenim partnerima iz čitave Evrope. Sve to zajedno čini spektar visokovrijednih usluga, uz pomoću kojih se poslovni procesi mogu oblikovati na još brži i efikasniji način.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital