EBRD i Addiko banka DIV grupi odobrili kredit u vrijednosti 30 milijuna eura

12.11.2018. 09:03 / Izvor: HINA
EBRD i Addiko banka DIV grupi odobrili kredit u vrijednosti 30 milijuna eura

Kreditna sredstva su namijenjena za daljnja ulaganja u dugoročni razvoj kompanije, s ciljem povećanja energetske učinkovitosti

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka potpisali su s DIV Grupom ugovor o odobravanju zajedničkog financijskog paketa u vrijednosti od 30 milijuna eura, namijenjenog dugoročnom razvoju kompanije.

Kako se navodi u priopćenju, kreditna sredstva su namijenjena za daljnja ulaganja u dugoročni razvoj kompanije, s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, jačanja održivog obrtnog kapitala te za restrukturiranje bilance.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Addiko banke Mario Žižek, direktorica ureda EBRD-a u Hrvatskoj Victoria Zinchuk i predsjednik Uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak.

Kredit EBRD-a je odobren u sklopu Programa za direktno financiranje (Direct Finance Framework) koji je namijenjen za financiranje rasta i razvoja lokalnih poduzeća, stoji u priopćenju.

DIV Grupa je vodeći regionalni proizvođač vijčane robe i metalnih proizvoda, a ima dva proizvodna pogona u Hrvatskoj te postrojenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini. EBRD je u Hrvatskoj dosad u više od 200 projekata uložila 3,7 milijardi eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital