Jahorina posluje pozitivno po prvi put nakon osam godina

17.08.2018. 10:39 / Izvor: SRNA
Jahorina posluje pozitivno po prvi put nakon osam godina

Jahorina danas sija punim sjajem i spremna je da živi i radi svih 365 dana u godini.

Potpredsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Ljubomir Mrda zahvalio je u ime Nadzornog odbora i rukovodstva ovog centra predsjedniku Republike Srpske na današnjoj posjeti i na ogromnoj podršci koju su pružili i predsjednik Dodik i Vlada Republike Srpske. 

"Zahvaljujući toj podršci i velikim ulaganjima, koja samo u posljednjih godinu dana iznose oko 14 miliona konvertibilnih maraka, Jahorina danas sija punim sjajem i spremna je da živi i radi svih 365 dana u godini", naglasio je Mrda. 

Prema njegovim riječima, to je bila vizija i misija tima stručnjaka koji danas vodi Jahorinu, a koju su predsjednik i Vlada Republike Srpske, kao i sam Nadzorni odbor u potpunosti ispratili. 

Mrda ističe da je za samo godinu dana rada taj tim oborio sve rekorde, ostvario najbolju skijašku sezonu ikada i poslije osam godina po prvi put zabilježeno je pozitivno poslovanje Olimpijskog centra “Jahorina”. 

"Uvjereni smo da će Jahorina, sa završetkom novog sistema vještačkog osnježavanja, kao i sa izgradnjom novih i uređenjem postojećih staza, u novu zimsku sezonu ući potpuno spremna i da ćemo svake godine bilježiti sve bolje rezultate, što će značiti mnogo za dalji razvoj opštine Pale, grada Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske", kaže Mrda. 

On je rekao da su zahvalni Vladi Republike Srpske koja je prije nekoliko dana sa 2,5 miliona konvertibilnih maraka podržala izgradnju infrastrukture za održavanje EJOF-a. 

"Ono što mogu da obećam jeste da ćemo, zahvaljujući toj podršci, održavanje Evropske zimske olimpijade mladih u februaru iduće godine dočekati spremni i da će Jahorina, nakon 35 godina od održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara, ponovo zasijati olimpijskim sjajem", poručio je Mrda. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital