Kapital / IZVJEŠTAJI

Jahorina posluje pozitivno po prvi put nakon osam godina

17.08.2018. 10:39 / Izvor: SRNA

Potpredsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Ljubomir Mrda zahvalio je u ime Nadzornog odbora i rukovodstva ovog centra predsjedniku Republike Srpske na današnjoj posjeti i na ogromnoj podršci koju su pružili i predsjednik Dodik i Vlada Republike Srpske. 

"Zahvaljujući toj podršci i velikim ulaganjima, koja samo u posljednjih godinu dana iznose oko 14 miliona konvertibilnih maraka, Jahorina danas sija punim sjajem i spremna je da živi i radi svih 365 dana u godini", naglasio je Mrda. 

Prema njegovim riječima, to je bila vizija i misija tima stručnjaka koji danas vodi Jahorinu, a koju su predsjednik i Vlada Republike Srpske, kao i sam Nadzorni odbor u potpunosti ispratili. 

Mrda ističe da je za samo godinu dana rada taj tim oborio sve rekorde, ostvario najbolju skijašku sezonu ikada i poslije osam godina po prvi put zabilježeno je pozitivno poslovanje Olimpijskog centra “Jahorina”. 

"Uvjereni smo da će Jahorina, sa završetkom novog sistema vještačkog osnježavanja, kao i sa izgradnjom novih i uređenjem postojećih staza, u novu zimsku sezonu ući potpuno spremna i da ćemo svake godine bilježiti sve bolje rezultate, što će značiti mnogo za dalji razvoj opštine Pale, grada Istočnog Sarajeva i cijele Republike Srpske", kaže Mrda. 

On je rekao da su zahvalni Vladi Republike Srpske koja je prije nekoliko dana sa 2,5 miliona konvertibilnih maraka podržala izgradnju infrastrukture za održavanje EJOF-a. 

"Ono što mogu da obećam jeste da ćemo, zahvaljujući toj podršci, održavanje Evropske zimske olimpijade mladih u februaru iduće godine dočekati spremni i da će Jahorina, nakon 35 godina od održavanja 14. Zimskih olimpijskih igara, ponovo zasijati olimpijskim sjajem", poručio je Mrda. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital