Krediti i štednja po novim uslovima u Novoj banci

20.06.2013. 09:15 / Izvor: eKapija.ba
Krediti i štednja po novim uslovima u Novoj banci

Kreditnom kampanjom predviđene su kamatne stope od 4,5 odsto za kratkoročne i 6,2 odsto za dugoročne kredite, bez jemaca uz polisu životnog osiguranja, dok se štednjom omogućava korištenje kamate unaprijed.

Nova banka a.d. Banja Luka organizovala je sinoć svečanu večeru povodom prezentacije kampanja "Premium krediti" i "Sigurna štednja". Prezentaciji su prisustvovale broje zvanice iz javnog života, kao i klijenti Banke.

Pod zajedničkim imenom “Premium krediti”, u narednom periodu, promovisaće se nenamjenski, zamjenski i stambeni krediti. Trend rasta plasmana iz 2012. godine je nastavljen, naročito nakon odluke iz marta 2013. godine da u ovoj godini Nova banka raspolaže sa 100 miliona KM koji se klijentima mogu plasirati u skladu s njihovim potrebama i mogućnostima, što je prezentovano kroz kampanju „Krojeni po mjeri“. Kampanja "Premium krediti" je evolucija prethodno prezentovane ponude. Svojim klijentima Banka će ponuditi još bolje uslove sa niskim i fiksnim kamatnim stopama. Tokom ove kampanje, kamatna  stopa za kratkoročne kredite je 4,5%, dok je za dugoročne već od 6,2%. Posebnu pažnju Banka je obratila na obezbjeđenje kredita, jer su povećani iznosi koji se klijentima plasiraju bez jemstva, ali uz polise životnog osiguranja.

Još jedan siguran znak da je Nova banka zadobila povjerenje svojih klijenata i da je njen rejting na bankarskom tržištu značajno uvećan predstavlja i porast štednje i depozita. Taj trend rasta se nastavlja, te se očekuje da će se kroz kampanju “Sigurna štednja” ostvariti jednako dobar finansijski rezultat kao i prethodnih godina. Ovom kampanjom promovisaće se rentna štednja, kao i sigurnost štednje u Novoj banci. Korištenjem ove usluge klijentima se nudi mogućnost raspolaganja kamatom unaprijed ili tokom trajanja perioda oročenja.

Na svečanoj večeri najavljena je i nagradna igra za korisnike rentne štednje, koja će trajati tokom kampanje. Organizovana je sa ciljem nagrađivanja klijenata koji su ukazali povjerenje Novoj banci i oročili minimalno 3000,00 KM na najmanje 18 mjeseci. Predviđene nagrade su tri putovanja: u Njujork, Moskvu i Dubai.

Ovaj događaj je, ujedno, bio prilika da Nova banka iskaže humanost i poštovanje prema standardima društveno odgovornog poslovanja, te su tokom večeri uručene vrijedne  donacije. Centru “Zaštiti me” i Dječijem domu “Rada Vranješević” uručeno je po 3.000,00 KM, a svim osnovnim školama u Banjoj Luci po računar.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital