Kapital / BANKARSTVO

Kreditna linija: Općina Centar osigurala 100.000 KM za subjekte male privrede

12.09.2018. 12:07 / Izvor: Akta.ba

U cilju poticanja privrednog razvoja i zapošljavanja Općina Centar je u ovogodišnjem budžetu osigurala 100 hiljada konvertibilnih maraka za subvencioniranje dijela kamatne stope za kreditnu liniju za subjekte male privrede koji posluju na području ove lokalne zajednice.

S tim u vezi, jučer je objavljen javni poziv poslovnim bankama za plasman kreditne linije uz subvencioniranje dijela kamatne stope za subjekte male privrede koji posluju na području općine Centar. Javni poziv ostaje otvoren 15 dana.

U ovom pozivu je navedeno da banka treba obezbijediti kreditna sredstva subjektima male privrede te nakon zaključivanja ugovora sa Općinom objaviti javni poziv za dodjelu poticajnih kreditnih sredstava. Kad je riječ o obavezama banke navedeno je da odobreni krediti po jednom korisniku mogu iznositi do 500 hiljada konvertibilnih maraka sa maksimalnim rokom otplate do sedam godina.

Ponude je potrebno je dostaviti poštom ili direktno na protokol Općine Centar, Mis Irbina 1. Sve dodatne informacije vezana za javni poziv mogu se dobiti putem telefona na broj: 033/562-347.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital