Kriptovalute: Dogecoin izazvao pravo ludilo

31.01.2021. 11:43 / Izvor: seebiz.eu
Kriptovalute: Dogecoin izazvao pravo ludilo

Dogecoin je u petak skočio za dobrih 1.100 posto više i dosegao 0,0779 dolara, nadmašivši rekord koji je bitcoin držao među kriptovalutama po broju spominjanja na Twitteru.

I ovaj tjedan je donio velike turbulencije na tržištu kriptovaluta.

Dogecoin je u petak skočio za dobrih 1.100 posto više i dosegao 0,0779 dolara, nadmašivši rekord koji je bitcoin držao među kriptovalutama po broju spominjanja na Twitteru u razdoblju od 24 sata. O dogecoinu koji je krenuo od jedne šale, više možete pročitati OVDJE.

Altcoin, koji se kripto-zajednici pridružio 2013. godine u šali, samo je još jedan primjer koliko svijet postaje lud, jer je njegova tržišna kapitalizacija dosegla osam milijardi dolara. To je više od ukupne vrijednosti dionica na prvoj kotaciji Ljubljanske burze!

Bitcoin je već pokazivao prilično znakova slabosti, ali vrtuljak je ponovno pokrenuo Teslin prvi čovjek Elon Musk. Najbogatiji Zemljan promijenio je opis na svom Twitter računu u #bitcoin, što je (također zbog nagađanja hoće li Tesla pretvoriti novčane rezerve u bitcoin) prouzročio nagli porast najvažnije kriptovalute. Cijena je u petak porasla za 20 posto, na 38.650 dolara, ali stvari su se navečer prilično smirile.

Musk je svojim tvitovima već pokrenuo divlji rast u slučaju dosta dionica, a također i kriptovaluta. Naravno, nije tajna da podržava WSB zajednicu na Redditu, prema njegovom mišljenju, trebali bi zabraniti i short prodaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital